2024. április 25., csütörtök

Siker a szegedi néptánctalálkozón

Különdíj az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tánccsoportjainak

Szegeden a múlt héten az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörből két néptánccsoport mutatkozott be a zsűrinek és a közönségnek.

A Kiscimbora és a Petrence táncegyüttes egy közös, bácskai Tisza-menti koreográfiát, míg a Kiscimbora táncegyüttes külön bukovinai koreográfiával lépett színpadra. Mindkét műsorszámot Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó, a csoportok vezetői és koreográfusai készítették. A zsűri tagjai Putz Katalin néptáncpedagógus, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület koreográfusa, elnökségi tagja és Majoros Róbert, a székesfehérvári Alba Regia Táncegyesület művészeti vezetője voltak. Az idei találkozón díjak nem kerültek odaítélésre, sőt minősítést se osztottak a járványügyi helyzet miatt, a zsűri viszont szóban értékelt minden csoportot.

– Az óbecsei néptáncosok az idén is rengeteg dicséretet kaptak a zsűritől, ami szakmai megerősítést és új lendületet ad a további munkánkhoz – mondta Cseszák Korcsik Anikó, a csoportok táncoktatója, majd hozzátette, hogy az óbecsei együtteseket külön kiemelték a színpadi megjelenés, a gyönyörű nép- és hajviseletek, az ének és a tánctudásban nyújtott kiemelkedő színvonaláért.

– Pénteken este egy levél érkezett a csoportnak, miszerint az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület négy különdíjat osztott ki, akiket a mintegy 30 fellépő csoport közül választottak ki a bírálók. Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tánccsoportjait az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület különdíjban részesítette. Köszönjük a szervezők munkáját, a zsűri dicsérő szavait és a Csoóri Sándor Alap támogatását – tette hozzá Cseszák Korcsik Anikó.