2024. március 28., csütörtök

Másfél hónapos csecsemő is megfertőződött

Egyre több beteg érkezik a Nagykikindai Közkórház Covid-osztályára

A Nagykikindai Közkórház Covid-osztályán jelenleg 43 fertőzöttet ápolnak, köztük egy másfél hónapos csecsemőt is, akinek az állapota jelenleg stabil.

Dr. Vladimir Prunić, a kórház igazgatóhelyettese és altatóorvosa elmondta, hogy jelenleg a 43 személyből 5-en szorulnak intenzív ellátásra, közülük 3-an lélegeztetőgépen vannak, 2-en pedig légzéstámogatásra szorulnak. A többi 37 beteget a fertőző osztályon kezelik, többségük oxigénterápiára szorul.

Hangsúlyozta, elkezdték alkalmazni az új baricitinib hatóanyagú gyógyszert, mely hatásosnak bizonyul a betegeknél. Kiemelte, hogy mostanában egyre több beteg szorul kórházi ellátásra:

– Sajnos naponta több beteg érkezik kórházi ellátásra, mint amennyit hazaengedünk. Akik bent fekszenek, azoknak súlyosabb, kétoldali tüdőgyulladásuk van – zárta gondolatait az igazgatóhelyettes.

Jelen pillanatban a Nagykikindai Közkórházban csak az életmentő műtéteket végzik el, a daganatos betegeket kezelik, szakorvosi ellátásra pedig csak az időpontra érkezőket fogadják.

A Nagykikindai Közegészségügyi Intézet legfrissebb hivatalos adatai alapján a körzethez tartozó felnőtt lakosság 60 százaléka vette fel a védőoltást, ami még mindig nem elég a kollektív nyájimmunitáshoz.