2024. április 20., szombat
BARCELONA

Xavi lesz az új vezetőedző?

A korábbi legendás játékos, Xavi Hernández lesz a Barcelona futballcsapatának vezetőedzője a Sport című katalán sportlap szerda esti híre szerint.

Az újság úgy tudja, hogy a katalán klub három évre szóló szerződést ír alá a katari al-Szaddnál dolgozó, 41 éves szakemberrel, akivel már a megállapodás részleteiben is megegyeztek. A felek a lap szerint hamarosan hivatalosan is megkötik a kontraktust Dohában.

A Barca eddigi szakvezetője, a holland Ronald Koeman múlt csütörtökön távozott a vezetőedzői posztról. Azután küldték el, hogy a bajnokságban csak 9. helyen álló csapat 1:0-ra kikapott a Rayo Vallecano otthonában. A gárda szakmai irányítását az átmeneti időre a korábban a tartalékcsapatot edző Sergi Barjuánra bízták.

A korábbi középpályás, aki a spanyol válogatottal világ- (2010) és két Európa-bajnoki aranyat (2008, 2012) szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, benne 8 spanyol bajnoki címet, 3 Király-kupát és 4 Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával. 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az arab együttes trénere.

A tavalyi szezonban a csapat kupákat nyert, s Katar bajnoka lett úgy, hogy egyetlen meccset sem veszített el. A Sport szerint Xavi fizetése a katalánoknál kevesebb lesz, mint az al-Szaddnál.