2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Szoboszlai pontot mentett

Ritka ilyet leírni, de elégedetlen lehetett a Leipzig azzal, hogy 20 percnyi játék után csak 1:0-ra vezetett a PSG ellen. A győzelmi kényszerben fellépő lipcseiek a 8. percben kerültek előnybe Nkunku fejesével, majd a 12. percben André Silva gyenge büntetőjét Donnarumma védte. A kihagyott esély már a nagyszünet előtt megbosszulta magát Wijnaldum duplája révén. A hosszabbításban aztán a becserélt Szoboszlai Dominik büntetőből egyenlített, bár a pontszerzés keserédes lett, hiszen a Leipzig így már biztosan nem juthat nyolcaddöntőbe.

A Porto lehet a B jelű halálcsoport „nyertese”, miután pontot szerzett a Milan vendégeként, az Atlético pedig kikapott Liverpoolban. A C-ben az Ajax fordított Dortmundban, utóbbi gárda bajba kerülhet a Sporting feltámadása miatt. A D csoportban helyreállt a rend, immár a Real Madrid és az Inter áll az élen.

Eredmények, 4. forduló, A csoport: Manchester City–Club Brugge 4:1, Leipzig–PSG 2:2. A sorrend: Manchester City 9, PSG 8, Club Brugge 4, Leipzig 1 pont. B csoport: Liverpool–Atlético Madrid 2:0, Milan–Porto 1:1. A sorrend: Liverpool 12, Porto 5, Atlético Madrid 4, Milan 1 pont. C csoport: Borussia (D)–Ajax 1:3, Sporting–Beşiktaş 4:0. A sorrend: Ajax 12, Borussia (D) és Sporting 6, Beşiktaş 0 pont. D csoport: Real Madrid–Sahtar 2:1, Sheriff–Inter 1:3. A sorrend: Real Madrid 9, Inter 7, Sheriff 6, Sahtar 1 pont.