2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Hősből csak egy lehet

Bergamóban egészen a 90. perc végéig úgy tűnt, hogy két körrel a Bajnokok Ligája F csoportjának vége előtt az Atalanta és a Villarreal fog a legtöbb ponttal állni a kvartettben. A hazaiak Zapata gólja után 2:1-re vezettek, amikor a hosszabbítás első minutumában, a tizenhatos magasságában Greenwood a levegőben Cristiano Ronaldo elé pöckölte a labdát, a portugál szupersztár pedig minden teketóriázás nélkül bombázott, kapáslövése a bal alsóban kötött ki, centikkel elszáguldva a nyújtózkodó Musso ujjaitól. A duplázó portugálnak – aki az első félidő ráadásában Iličić vezető gólját egyenlítette ki – a pontmentésével a Vörös Ördögökre lényegesen könnyebb feladat vár a nyolcaddöntő kiharcolásáért.

Az E csoportban matematikailag is eldőlt az ismét ötöt vágó Bayern továbbjutása, a Barcelona pedig Kijevben másodszor verte minimális eredménnyel a peches Dinamót, és a második helyre ugrott. A H csoportban kevés kérdés maradt, a Juventus biztosan továbbjutott, a Chelsea-nek pedig komoly mélyrepülést kell produkálnia, hogy a Zenit megelőzze esetlegesen az utolsó körben. Borult a papírforma a G csoportban, ahol a két eddigi utolsó egyaránt győzött. A Wolfsburg a 60. percben kialakított 2:1-es eredmény után végig állta a sarat a Salzburg nyomásával szemben, a Lille pedig a Ramón Sánchez Pizjuánban lepte meg a Sevillát, így az andalúziaiak kerültek kényelmetlen, bár korántsem veszett helyzetbe.

Eredmények, 4. forduló, E csoport: Bayern–Benfica 5:2, Dinamo (K)–Barcelona 0:1. A sorrend: Bayern 12, Barcelona 6, Benfica 4, Dinamo 1 pont. F csoport: Atalanta–Manchester United 2:2, Villarreal–Young Boys 2:0. A sorrend: Manchester United és Villarreal 7, Atalanta 5, Young Boys 3 pont. G csoport: Wolfsburg–Salzburg 2:1, Sevilla–Lille 1:2. A sorrend: Salzburg 7, Lille és Wolfsburg 5, Sevilla 3 pont. H csoport: Juventus–Zenit 4:2, Malmö–Chelsea 0:1. A sorrend: Juventus 12, Chelsea 9, Zenit 3, Malmö 0 pont. Szuperliga, a 15. fordulóban: Novi Pazar–Radnik 1:1, Proleter–Vojvodina 0:1, Kolubara–Spartacus 1:2, Metalac–Napredak 2:3.

Hålandért 300 millió kell

Egy német játékosügynök szerint 300 millió euró körüli összegre lesz majd szüksége annak a klubnak, amely szeretné leigazolni Erling Hålandot a dortmundi Borussiából. A mások mellett Timo Wernert és Toni Kroost is képviselő Volker Struth a Sport Bildnek adott interjúban beszélt a 21 éves norvég sztárcsatár várható sorsáról. A szakember elmondta, hogy szerinte magas ára miatt Håland Németországon kívül folytatja majd. „Azt gondolom, hogy 2022-ben kerül majd sor a transzferre. Håland szerződésében szerepel egy kivásárlási ár, a csomag teljes árához pedig hozzájön még az öt évre szóló fizetése és az ügynöki jutalék, így várhatóan 250 és 300 millió euró között lesz majd a végösszeg” – jegyezte meg Struth, aki azt is elmondta, hogy a Bundesligában a Bayern München jöhetne szóba vele kapcsolatban, ám a bajorok akkor sem szerződtetnék, ha lenne rá pénzük, mert túl magas a bérigénye. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy nem csupán a pénz fog dönteni arról, melyik csapathoz szerződik a csatár, mert az elsődleges célja az, hogy trófeákat nyerjen. „Tíz százalék ide vagy oda nem fogja befolyásolni a döntését” – jelentette ki Struth.

A jelenleg sérüléssel bajlódó támadó 2020 januárjában érkezett Salzburgból Dortmundba, ahol 2024-ig szóló szerződése van a Borussiával. A német együttesben eddig 69 tétmérkőzésen lépett pályára, és ezeken 70 gólt szerzett.