2024. április 25., csütörtök
ÖKÖLVÍVÓ-VB, BELGRÁD

Egy fővel az elődöntőkben

A három szerb éremesélyből egy valósággá vált a hazai rendezésű világbajnokságon: a dobogósok kilétéről a második hét keddi napja döntött, ekkor rendezték ugyanis a negyeddöntőket mind a tizenhárom súlycsoport számára. A csütörtöki elődöntők és a szombati finálék során már csak az érmeken való osztozkodás zajlik majd a legjobbak közé került öklözők között, a bronzot pedig az elődöntők vesztesei is megkapják.

Az állva maradt három, szerb színeket képviselő bokszoló közül Vlagyimir Mironcsikov teljesítette sikerrel a kihívást, aki a kazah Nurbek Oralbaj elleni, egyhangú pontozásos győzelemmel egymást követő harmadik mérkőzését is megnyerte a 80 kg-osok között, így már biztosan ő lesz Szerbia első érmese 2003 óta a világbajnokságokon. Következő ellenfélként az amerikai Robby Gonzales vár rá.
Ami a másik két negyeddöntős résztvevőt illeti, Vakhid Abaszov 4:1-re kikapott a japán Szevonrec Okazavától 67 kg-ban, a 92 kg-os Szadam Magomedov pedig a négyszeres világbajnok Julio La Cruzzal nem bírt, 5:0-ra a kubait találták jobbnak a bírók.

A negyeddöntők lezárultával több ország szövetségében is volt ok az elégedettségre: a sport legjobbjának számító kubaiaknak öt öklözője is lesz az elődöntőben, míg Belgium, Irán, valamint Trinidad és Tobago első érmét biztosította be az ökölvívó-vb-k történetében.