2024. április 24., szerda

Kon: A családom nyugtalan

Predrag Kon epidemiológus elmondta, hogy a családja nyugtalan, miután ma reggel a „Kon – Mengele” feliratot találták az épületükre írva. 
– Normális, hogy az embert nem hagyja hidegen ez a felirat, de egyértelmű számomra, hogy a személyes ellenségeim voltak – mondta Kon a Szerbiai RTV-nek.
Kon hangsúlyozta, hogy a lincselést azok szorgalmazták, akik támogatják azokat az állampolgárokat, akik ellenzik a koronavírus elleni védőoltást és a járványügyi intézkedéseket.
Hozzátette, soha nem számított antiszemitizmusra Szerbiában, korábban soha nem voltak problémái abból, mert zsidó.

Igor Mirović tartományi kormányfő erélyesen elítélte csütörtökön az újvidéki Újtelepen megjelent falfirka tartalmát, amelyben dr. Predrag Kon epidemiológust, a köztársasági egészségügyi válságstáb tagját Mengelével, a hírhedt nácistával, az auschwitzi koncentrációs tábor orvosával hasonlítják össze.

Nem csupán dr. Kon származására tesznek ezzel sértő megjegyzést, hanem szakmai ismereteire és határozott álláspontjára is, amelyek ellent mondanak azon vakcinaellenes csoportok elveinek, amelyek rendbontást keltenek és anarchiára szítanak. A falfirka emellett támadás azon egészségügyi dolgozók ellen is, akik bátran és emberfeletti erővel harcolnak a bennünket ért kór ellen – áll a tartományi kormányfő közleményében.

A kormányfő az elkövetők mihamarabbi letartóztatására szólította fel az illetékes szerveket.

P. E.