2024. április 18., csütörtök

Teaüzlet nyílt városunkban

Szálas teák széles választékával várja a vásárlókat

Anin kutak čaja elnevezéssel szerdán teabolt nyílt a város központjában. Mintegy negyvenfajta teából válogathatnak a vásárlók, emellett teasütemények és teafőzéshez és -tálaláshoz szükséges kiegészítők is megtalálhatók az üzletben. Kőműves Anna, az üzlet tulajdonosa lapunknak elmondta, hogy azért döntött a vállalkozás elindítása mellett, mert szeretett volna egy kizárólag teákat értékesítő bolttal kedveskedni a szabadkaiaknak.

– A boltban megtalálhatók a világ szinte minden tájáról származó különböző fajta teák. Van itt fekete tea, zöld tea, aromás zöld tea, különféle gyümölcsteák, oolong tea. A nálam található teák többségét máshol nem lehet beszerezni. Minden tea csomagolásán egyébként rajta van a származási helye, és fel van tüntetve elkészítésének a módja is. A teák mellett különböző teás sütik is megtalálhatók az üzletben, valamint különböző kiegészítőket is árulok a teafőzéshez és -tálaláshoz. A teáskannáim nem hagyományosak. Mindegyikben már benne van a teaszűrő, amely a szálas teák főzéséhez szükséges. E szűrőbe beleteszik a teát, megfőzik, majd kiveszik, és már fogyasztható is az ital – mondta a választékról a bolt tulajdonosa.

Hozzátette, hogy az Anin kutak čaja Facebokon és Instagrammon is megtalálható, a bolt pedig nemcsak az itt található teakülönlegességek miatt érdemel figyelmet, hanem az üzlethelyiség berendezése miatt is.

– Magát az üzletet úgy próbáltam berendezni, hogy retró hangulatot keltsen. Nem szeretem a bolti polcokat, de mivel a teákat valahogy ki kellett állítani, így régi szekrényeket állítottam ki az üzletben. Emellett a kirakatban a nagymamám teakészletét is meg lehet nézni. A berendezést illetően is igyekeztem egy kis különlegességgel szolgálni a leendő vásárlóimnak. Remélem elnyeri majd a tetszésüket – magyarázta Kőműves Anna.

Az üzlettulajdonostól azt is megkérdeztük, hogy miért döntött úgy, hogy teaboltot nyit Szabadkán.

– Egész életemben utaztatással foglalkoztam, és úgy döntöttem, hogy valami újba kezdek. Szabadkán nincs teabolt, pedig nagyon sokan teáznak a városunkban. A bioboltokban van egy kis teaválaszték, az üzletekben azonban csak filteres teát lehet kapni, szálas tea szinte sehol nincs. Ezért gondoltam arra, hogy Szabadka megérdemelné, hogy legyen egy olyan boltja, amelyben kizárólag teákat lehet venni. Bár ma nyitottam meg az üzletet, már sokan érdeklődtek iránta. Amikor az üzlethelyiséget készítettük elő, sok járókelő kérdezte meg tőlem, hogy milyen üzlet nyílik itt, és amikor mondtam, hogy teaüzlet, akkor mindenki azt mondta: végre Szabadkán is nyílik teabolt. Remélem, a teabolt hatására az emberek tájainkon is átszoknak a kávéról a teára. Örülök, hogy valami újat tudok nyújtani a városnak, és ezt szeretettel fogadják a szabadkaiak – válaszolta Kőműves Anna.