2024. április 20., szombat

Dragan Đukić a Tatabánya új edzője

A jövőben Dragan Đukić irányítja a Tatabánya kézilabdaklub munkáját.

Đukić az egyik legsikeresebb szerb edző, aki korábban két alkalommal is dirigálta a Szeged együttesét. Emellett a CSM Bucaresti és a Vardar Szkopje szakvezetőjeként is tevékenykedett, továbbá több válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott. Pályafutásának eddigi állomásai is azt bizonyítják, hogy egy rendkívül tapasztalt és felkészült edző vette át a távozó Vladan Matić helyét.

Az új vezetőedzőre szinte garantálhatóan nehéz feladat vár, hiszen meglehetősen letargikus állapotba került a Tatabánya. Đukić mester a 2021–2022-es bajnoki szezon végéig kötelezte el magát a Bányászhoz. Érkezését követően az első impulzusairól faggattuk.

– A benyomásokról igazán majd az első labdás edzés után beszélhetek – jegyezte meg a szakember, aki kedden délután le is vezényelte az első tréninget. – Ismerem a csapat jelenlegi helyzetét. Sok a tennivaló, ezért gyorsan lépnünk kell. A válogatott játékosok nélkül ugyan, de máris megkezdjük a munkát. Bizonyos szempontból jól jön ez a mérkőzések nélküli szünet. Hasznosan tudjuk eltölteni azt a tíz napot, ami a Csurgó elleni mérkőzésig ránk vár. Dolgozhatunk apróságokon és fontosabb feladatokon egyaránt. A játékosok talán érzékelhetik majd a másfajta munkafilozófiát. Szükségünk is van erre az időre, mert egy nagyon fontos periódus vár ránk, mivel december végéig nem lesz szünet – magyarázta az edző.