2024. április 20., szombat

Rövidesen épül a fürdő parkolója is

Az adai rekreációs központban 2020 februárjától épül a wellnessközpont, amelynek avatóünnepsége december végén vagy január elején esedékes, tudtuk meg Bilicki Zoltán adai polgármestertől.

Elmondta, hogy a fürdőépület kivitelezése a végső fázisban jutott, vagyis az elkövetkező két-három hétben a kivitelező cég teljes egészében befejezi a munkálatokat. A polgármester szerint november elején megkezdődhet a parkoló kiépítése.

– A wellnessközpont építése a végső fázisában van, vagyis az elkövetkező két, legfeljebb három hétben a kivitelező cég befejezi a munkálatokat. Nagyon jó hír, hogy lezajlott a parkoló projektumra a közbeszerzési eljárás, és sikerült kiválasztanunk a kivitelezőt. Ez azt jelenti, hogy a napokban reményeim szerint aláírjuk a kivitelezővel a szerződést a munkálatok elkezdéséről, amely november elején meg is indulhat. A kiírás és a szerződés értelmében a kivitelezőnek hatvan napja van arra, hogy végezzen a munkálatokkal, vagyis az év végéig be kellene fejezni – nyilatkozta Bilicki Zoltán.

Adán a wellnessközpont építése jóformán befejeződött (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)

Adán a wellnessközpont építése jóformán befejeződött (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)

– A parkoló kiépítése számunkra nagyon fontos, hogy mielőbb a helyükre kerüljenek azok a vezetékek, amelyek termálkútból a meleg vizet a wellnessbe szállítják. Ezek a parkoló alatt fognak elhelyezkedni, és ennek a projektumnak a részét képezik. Tehát mindaddig, amíg a parkoló kiépítésére nem kötöttünk szerződést, illetve nem kezdi el a kivitelező a munkálatokat, nem kerülnek a helyükre a csövek. Mihelyt a kivitelező ezeket a csöveket lehelyezi – márpedig ezzel kell kezdeni a parkoló kiépítését –, abban a pillanatban már technikailag át tudjuk venni a wellness épületét.

Ezután már tesztelhetjük és kipróbálhatjuk a berendezéseket, hogy minden úgy működik-e, ahogyan azt terveztük. Bízok benne, hogy az év legvégén vagy legkésőbb január első napjaiban megtarthatjuk a létesítmény avatóünnepségét, amelytől kezdve községünk lakosai, valamint a távolabbról érkező vendégek használni tudják a wellnessközpontot és a szolgáltatásait. A parkoló teljes egészében tartományi támogatásból épül.

Erre a projektumra a tartomány 70 millió dinárt adott Ada községnek. A projektum az említett csövezésen kívül magában foglalja a több mint 3000 négyzetméteres, térkővel borított parkolót a megfelelő csapadékelvezetéssel, új zöldövezet kialakításával és a közvilágítással. Ez egy bekerített, sorompóval ellátott és minden feltételt kielégítő parkoló lesz, ami részben megoldást jelent majd számunkra a nyári hónapokban is, amikor sokan járművel érkeznek az adai strandfürdőbe, és emiatt parkolási gondok vannak.

Továbbá egy másik projektum részeként még egy parkoló építését tervezzük a rekreációs központ város felőli részén, mégpedig a strandfürdőbe vezető járda, a labdarúgópálya és a csatorna közötti területen. Ez a két parkoló teljes egészében megoldja majd a parkolási gondokat a rekreációs központban – magyarázta Bilicki Zoltán.

A várhatóan még az idén megnyíló adai wellnessközpontról annyit kell tudni, hogy a többszintes létesítmény alapterülete 2803,54 négyzetméter a teraszokkal együtt, és néhány száz fürdőző befogadására alkalmas.

Az épületben egy-egy relax-, élmény- és gyermekmedencét alakítottak ki. A medencék mellett épült finn szauna, gőz- és pezsgőfürdő, valamint játszóház és vendéglő is. A létesítmény melletti termálkútból pedig 61 Celsius-fokos termálvíz nyerhető.