2024. április 23., kedd
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Irigység

Arovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Kedves tanácsadó, olyan szerencsétlen vagyok, minden csak romlik körülöttem. Azt hittem, amikor nyugdíjba megyek, olyan jó lesz, most meg semmi sem olyan, mint ahogy szerettem volna. Bezzeg, másoknak nincs ilyen gondjuk! Ah, elegem van belőlük, elviselhetetlen, hogy másokat mennyire elkényeztet az élet, holott én jobban megérdemelném azt!

– Érez-e esetleg ön irigységet, amikor rájuk gondol?

– Már hogyne éreznék, ez talán csak normális!

– Elnézést, de ennek nem így kellene lennie...

– Persze, hogy nem, nekik minden, nekem meg semmi!

– Nem így gondoltam, hanem azt akartam mondani, hogy nem szabadna irigyelnie másokat. Ez egy negatív érzés, s nemhogy nem hoz jót önnek, hanem árt vele másoknak is és saját magának is.

– Hogyhogy ártok magamnak?

– Ön átkot szór másokra az irigység miatt. Mondjon csak egy példát. Vegyünk egy olyan személyt, akire ön évekkel ezelőtt volt irigy. Van ilyen? Közel állt önhöz?

– Igen, volt egy házaspár, akikkel barátkoztunk. A barátnőm mindig kisegített pénzzel, amikor hozzá fordultam, amikor sürgősen kellett. Hálás voltam neki ezért. Amikor egyedül maradt, akkor is barátkoztunk, szerettem, kedveskedtem neki. Azután talált magának egy társat, már akkor egy kicsit irigykedtem rá. Szórakozni jártak, látszott, hogy mennyire boldogok. Ráadásul, amikor legutóbb kértem tőle pénzt, nem adott, azt mondta, nincs neki. A következő évben pedig kétszer is ment nyaralni! Hát szóljon hozzá, egy nyáron két nyaralás, én pedig egyszer sem! Hol itt az igazság? Naná, hogy irigykedtem rá.

– Talán még magában, vagy mások előtt szidalmazta is, s azt kívánta, hogy ne legyen neki sem, ne teljen máskor neki sem ilyesmire?

– Igen, gondoltam ilyeneket, azt kívántam, ne legyen neki se pénze, ne járjon kétszer nyaralgatni. Én beteget ápolok, idegeskedek a gyerekem miatt, ápoljon ő is beteget, idegeskedjen ő is a gyereke miatt, ha már nem akar rajtam segíteni, inkább csavarog, járja a világot, ha kell, ha nem.

– Tudja ön, hogy ezzel elátkozta, vagyis átkot küldött neki?

– Nem csináltam én semmilyen mágiát!

– Nem tudatosan tette, de ahogy irigykedett, így küldte neki a negatív energiát, mert ön átérezte a haragot, a rosszakaratot, az irigységet. Ezzel ön ártott neki. Lehet, hogy nem hatott azonnal, de ha többször gondolt erre, ha többször beszélt másokkal erről, ön újra és újra erősítette ezt az átkot. Ez az energia lassan befúrta magát a barátnője aurájába – hacsak nem volt nagyon erős védelme, ám az ritka, akinek van. Ha az ember kimerült, fáradt, esetleg valamilyen problémája van, akkor az aura sebezhető, akkor a védelem gyöngül, s így sikerül oda behatolnia az átoknak. Szóval, ártott vele. Ugyanakkor, mivel az átok visszaüt, saját magának is ártott, az ön gondjai is megnőttek, vagyis növekszenek folyamatosan. Hogy van most a régi barátnő, s hogy van ön?

– Hát, nem jár már kétszer nyaralni, sőt egyszer sem. Nem futja neki nyaralásra, neki is problémája volt az egészségével, a gyerekeivel.

– Arra eddig nem gondolt, hogy talán ön is felelős ezért?

– Én?! Dehogy! Nem tettem én semmit!

– Csak átkot küldött az irigység által. Ön most hogy van, milyen az élete? Rendeződtek pénzügyei, gyerekei problémamentesek, egészsége javult? Őszintén, azt hiszem, még több gondja van, mint volt.

– Hát, van bőven. Most mindkét gyermeknek van problémája, egészségem romlik, nincs kedvem semmire, nem is adok magamra mostanában, és a pénzből még mindig alig jövök ki. Gondolja, hogy köze van mindennek az irigységhez? De hát mit csináljak, ha egyszer ezt érzem, és kész! Az érzelmeknek nem lehet parancsolni.

– Pedig kordában lehet tartani őket, meg is lehet őket változtatni. Ha valakire irigy, vagy ha valakire haragszik, valakit megvet, utál vagy gyűlöl, sőt ha fél tőle, egy szertartással meg lehet változtatni az érzést. Nem megy át az ellenkező érzésbe, tehát nem fogja szeretni az ellenségét, de nem is fogja utálni. És ez a lényeg. Közömbös lesz iránta, nem fogja foglalkoztatni e gondolat, e személy, s megszabadul a nyomasztó érzéstől is, s megállítja a negatív energia áramlását feléje és saját maga felé is.

– Tegyük föl, ha én most elvégzem ezt a szertartást, akkor csökkennek az én bajaim is? Az most nem annyira érdekel, hogy ővele mi lesz, de nekem jobb lesz?

– Igen, önnek is jobb lesz, s őt is fölszabadítja az átoktól, melyet tudatán kívül rászórt. Mivel már az átok hatott, hiszen évek teltek el, s őt utolérte az, amit ön kimondott, amit ön kívánt, még egy módszerre és egy kis kristályra is szükség lesz, hogy letisztítsa az önök karmáját. Higgye el, ez működik, jobb életük lesz mindkettőjüknek, s az önök családjának is.

– Ha erről van szó, fölszabadítom őt, ha őmiatta szenvedek!

– Mondhatja akár így is, de ugye megértette, hogy ön volt az, aki átkot szórt az irigységgel. Nem köteles senki sem önnek pénzt kölcsönözni, sem itthon maradni, ha önnek nem telik nyaralásra.

– Jó, jó, értem, nem kell bűntudatot keltsen bennem, én semmi rosszat nem akartam, csak kimondtam a véleményemet. De ha így működnek ezek az energiák, hajlandó vagyok megtenni, amit javasol, hagy szabaduljak föl, s ha erre van szükség, akkor szabaduljon ő is, nem érdekel.

– Hát igen. Nem ártana több önkritika és megbánás, de így is működni fog. Megcsinálom a kristályprogramozást önnek, és elküldöm a szertartásokat. Minden jót! Ja, és ha több ilyen ember van, akire most irigy, vagy az volt, erős érzésekkel, akkor azokra is csinálja meg a gyakorlatot!

– Ne már! Nehogy már azt kérje, hogy egy évig ezzel foglalkozzak!

– Egy személyre körülbelül két hét kell. Ön tudja, mennyi a haragosa, vagy aki iránt negatívan érez. Tehát ajánlom, csinálja meg mindenkire, akire haragudott, akire irigy volt, akit gyűlölt, utált vagy akitől rettegett. Akár a múltban történt ez, akár most történik. Sok sikert!