2024. április 25., csütörtök
ÓBECSE

Lisztadomány a gyermekeknek

A Magyarok Kenyere humanitárius megmozdulás keretében összegyűjtött búzából szerdán Óbecse község civil szervezetei és intézményei is megkapták a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége küldöttségének lisztajándékát. Vajdaságban a búzagyűjtő Magyarok Kenyere akció szervezője az agráregyesületek szövetsége, amely már az akció magyarországi kezdete óta aktív részese a gyűjtésnek.

Az idén több mint húsz tonna búza gyűlt össze. Ebből a mennyiségből csak egy szimbolikus mennyiséget szállítottak át a magyarországi összeöntésre, a többit pedig Vajdaságban osztják szét liszt formájában azoknak az intézményeknek, amelyek gyermekekkel foglalkoznak.

– Az idén az óbecsei gazdák több mint két tonna búzával járultak hozzá az akció sikeréhez, most négy szervezetnek tudtunk lisztet adományozni, olyanoknak, amelyek idősekkel vagy gyermekekkel foglalkoznak. Lisztet kapott a Bóbita Óbecsei Nagycsaládosok Egyesülete, a Gerontológiai Központ, a Caritas helyi szervezete és a Lurkóház – mondta Csernyák Huba óbecsei falugazdász.