2024. április 18., csütörtök
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Ezotériai ösvények

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
Egy régi ismerősöm hívott fel már jó néhány éve. A lánya és az unokája autóbalesetet szenvedett, a lánya a helyszínen meghalt, az unoka pedig életveszélyben volt.
– Nagyon kedvelem az ezotériát, természetesen az ön írásait is, ezért szeretném jobban megismerni az ezotéria ágait. Mi az, ami ide tartozik, hogyan tudnék többet megtudni róluk, esetleg elsajátítani valami tudást az ön segítségével? Volt már szerencsém kipróbálni egyszer az ön által elküldött tükör hatását, tényleg sokat segített. Többet szeretnék tudni e dolgokról.
– Örömmel segítek, önhöz hasonlóan volt már néhány tanítványom az általam szervezett levelezőtanfolyamon. A tanfolyamok révén közelebbről megismerkedhet e dolgokkal, egész életén keresztül használhatja a megtanultakat. Először elmondom, mi minden tartozik az ezotériához, azután majd azt, hogy miket tud általam megtanulni. Az ezotériát tudományosan még nem ismerték el, legalábbis a túlnyomó részét még nem, főleg nálunk, hisz a valóság és a képzelet, a tudomány és a fantázia határán áll. Nyugaton már sok mindent elismernek, de bizonyára lesznek olyan dolgok, amikkel a tudomány egyszerűen nem is akar foglalkozni. Ennek ellenére működik. Persze, nem mindentudó, nem mindig történik meg a csoda, de ez így van a tudományos módszerekkel is, bármire használjuk őket. Tehát az ezotéria az ősidők óta fennáll. Öreganyáink tudták, hogy mit kell tenni a szemmel vert gyermekkel, s a módszer hatékony volt. Nos, ez még a mostani időkben is működik. Nem alszik a baba, csak sír, nincs jól, az orvos nem találja a baját... Nos, miután az anyuka elvégezte a rítust, a gyermek rendbe jött. Tehát a mágikus módszerek, melyek a néphiedelmen alapszanak, nem csupa hülyeségek, hanem a többségük nagyon is hatékonynak bizonyul. Főleg azok, melyeket sokan használtak, sokan hittek bennük, és sok embernek segítettek már. Ezeknek egyre jobban nőtt az energiájuk, és a hatásuk igen erős.
No most: mi is a mágia? Ez egy rítus, egy szertartás, ahol bizonyos előre megszabott tárgyakat, cselekedeteket és szavakat használunk, ám az érzelmek is nagyon fontosak. Nem kell ettől félni, s nincs is benne semmi rossz, ha jó célra használjuk. Ez a fehér mágia. Természetesen van fekete mágia is, amit arra használnak egyesek, hogy másoknak ártsanak. Ez természetesen nincs rendjén, mert ha sikerül is az ártás – és sajnos sokszor sikerül is –, az, aki megtette, olyan karmikus terhet vonz magára, hogy vele is megtörténik az, ami rosszat másnak kívánt, és legtöbbször háromszorosan kapja azt vissza. Lehet, hogy hamarosan, lehet, hogy évek múlva vagy csak az elkövetkező inkarnációkban, de hogy az átok visszaüt őrá vagy a szeretteire, leszármazottaira, az biztos. Tehát a szertartásoktól nem kell félni, csak azokat jóra kell használni. Az esketés is egy szertartás, főleg látványos a katolikusoknál, amikor egybekötik a menyasszony és a vőlegény kezét. Ez a megkötés, és jó célt szolgál.
Van még sok dolog, amire rítusokat, meditációkat, speciális imákat használnak, például negatív energiák eltávolítására, lelki egyensúlyra, védelemre, otthonunk energetikai megtisztítására, akár szellemek elküldésére is. De be tudjuk vonzani a jólétet is, akár sikert a munkában, javulást a szerelemben, családi vagy munkahelyi békét tudunk teremteni stb. Az ezotériához tartozik az angyalokkal való kapcsolat, ismerkedés is. Vannak őrangyalok, arkangyalok, megismerkedhetünk velük, és lehívhatjuk az energiájukat az atlantiszi angyaloknak is. Az álmok világa is itt van. Igen fontos, hogy megértsük az álmainkat, s ezt meg is lehet tanulni. Az álmoknak üzenetük van, s ha idejében fölismerjük a figyelmeztető jeleket, akár elkerülhetjük vagy enyhíthetjük azt, ami be akar következni. A lelki fejlődésünknek is jót tesz. Ritka eset, amikor álmunk dicsérni szeretne bennünket. Inkább segíteni akar azzal, hogy rámutat a hibáinkra, sokszor fölnagyítva azt, hogy észrevegyük. Az álomtanfolyam részeként egy újfajta, pszichológusok által ajánlott dolog is van, ezek az álomkártyák. Ha valamivel többször álmodik, akkor megvan rá a gyógyító kártya, és ha az álom rossz volt, azt csak magával kell pár napig hordania, hogy a gyógyító energiája hasson önre. Itt keveredik a tudomány és az ezotéria, de így van ez a csakrák tisztításánál, az aura föltöltésénél, a mudrák használatánál is. A mudrák bizonyos kéztartások, s miközben az ajánlott kéztartást, ujjérintést gyakorolja, bizonyos mantrát kell zengetni. Ez kihat arra, hogy mind a lelkében, mind esetleg a testében is helyreálljanak az energiák. A csakrafeltöltés, auratisztítás és a mudrák természetesen nem zárják ki az orvos által felírt gyógyszereket, csak hozzásegíti az egyént, hogy az energiája helyreálljon. Az ezotériához hozzátartozik a jóslás több változata, a kártyavetés, a Ji Csing kínai bölcs könyv tanácsa is. A jóslás mellett a tanácsadás, a helyes út kiválasztása igen fontos, ebben segít a kártya és az inga is.
Az asztrológia ma már sok országban tudományosan is el van ismerve, egyetemeken tanítják, mégis ide soroljuk az ezotériához. Sok függ az asztrológus tapasztalatától, megérzéseitől és tudásától, hogy mi mindent tud meglátni egy horoszkópban. Asztrológiát tanulni évekig kell, ez nem egyszerű. Ám itt van még sok minden, például a feng-shui, amely szintén energiákkal foglalkozik. Nagyon fontos, hogy az otthonunkban mi hol van. Ennek az alapja az öt elem harmóniája. Például a tűz és a víz ellentétben áll egymással, így az otthonunkban nem jó, ha a vizet jelképező dolgok, például a mosógép, frizsider, mélyhűtő, mosogató vagy a mosogatógép közvetlenül a tűz eleme mellett van, amit viszont a tűzhely, a sparhelt, a mikró, a kályha, a melegítő jelképez. Ha ez így van, akkor sok a nézeteltérés, a veszekedés a nő (szintén a víz eleme jelképezi) és a férfi (melyet a tűz eleme jelképez) között, ami tehát a házban élő nők és férfiak közti viszonyra hat ki, de főleg a párkapcsolatra. Nos, ha nem tudjuk ezt elkerülni, ha nem tudunk másképpen elrakodni, akkor léteznek gyógymódok. A tűz és a víz között a fa eleme áll, mivel ez mindkét dologra jól hat, táplálja őket. A fa táplálja a tüzet, ám a fának is tápláló a víz. Ezért bármi, ami a fát jelképezi, segít, ezt kell közéjük tenni. Például ha a mosógép tetejére helyeztük el a kis melegítőt vagy a hajszárítót, akkor elég, ha a mosógép tetejére teszünk egy túlnyomórészt zöld színű terítőt, vagy virágos, esetleg egy díszes fadarabra tesszük a mosógépen lévő tárgyat, vagy egy virágokkal díszített valamit odarakunk, odaragasztunk rájuk, közéjük, esetleg egy virágot helyezünk melléjük. Ha nem téglalap alakú az épületünk, akkor a bagua tükör nélkül bizony sok kellemetlen dolgot élünk meg életünkben. Megemlíteném még a Silva-féle módszert, vagyis az agykontrollt, és a grafológiát is, mindez a tudomány és a fantázia határán van, mindez ezotéria. Végezetül pedig a kedvencem, a rúna világa, melyeket tükörre is alkalmazok, és óriási energiákat hordoznak.
– Nagyon érdekelnek e dolgok, s többet szeretnék tudni róluk. Kérném ezt a levelezőtanfolyamot, az elejétől a végéig. Minden említett dolog benne lesz?
– Az asztrológián kívül igen. A jóslásmódszer pedig a cigánykártya lesz, a kártyapaklit is küldöm majd, ha rákerül a sor.
– Nagyszerű! A barátnőmet csak az álmok érdeklik, lehet külön csak azt tanulni?
– Természetesen, lehet külön csak az álom, ugyanúgy az angyalok, a mágia, a cigánykártya vagy a rúna.
– Ja, és küldjön rögtön az első leckével egy bagua tükröt, hogy ne várjak addig, amíg sorra jönne az a lecke. Hiányzik az otthonom délnyugati része.
– Ez a szerelem területe, emellett a bagua módszer szerint még egy életterületre is kihat. Küldöm, minden jót!
– Nos, szerelem... Rég volt, talán igaz sem volt...