2024. március 28., csütörtök

Németh Szilárd: A magyar baloldal egyértelműen migránspárti, és ilyen politikát is folytat

Új egyéni védelmi eszközöket kaptak a határvédelemben dolgozók a magyar-szerb határon jelentkező egyre nagyobb migrációs nyomás miatt - közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Bács-Kiskun megyei Hercegszántón pénteken.

Németh Szilárd a Magyar Honvédség Hercegszántói Határvédelmi Bázisán tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a repeszálló mellények, kevlárpajzsok, rohamsisakok, tömegoszlatáshoz használt gázspray-k és gumibotok alkalmazásával szavatolható a katonák testi épsége, megőrizhető az ország békéje, biztonsága.

Az idén három és félszer többen, 92 ezren akartak illegálisan bejutni Magyarországra a múlt év hasonló időszakához képest. A migránsok egyre agresszívabbak, sokan közülük szervezetten, csoportosan követik el a határsértést, megtámadják a határvédő berendezéseket, műszaki eszközöket, a rendőröket és katonákat – mondta.

Németh Szilárd szavai szerint a magyar-szerb határszakaszra, sőt egész Magyarországra nehezedő migrációs nyomás az afganisztáni helyzet és Brüsszel politikájának következménye.

A Nyugat, de leginkább az Egyesült Államok cserben hagyta Afganisztánt, és aki nem tud együttműködni a hatalomra jutott tálibokkal, Nyugatra indul, a nyugat-balkáni útvonalon Európába akar jutni – mondta.

Hozzátette: Brüsszel olyan politikát folytat, amelynek a lényege nem a migránsok kívül tartása, hanem a beengedése.

Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa a napokban azt fogalmazta meg, hogy a migránsok hozzánk tartoznak, ennek elismeréséhez ragaszkodnunk kell – idézte fel Németh Szilárd, aki szerint egyértelmű, hogy Brüsszel Soros György tervét szeretné végrehajtani.

– Nincsenek egyedül ők Brüsszelben, mert vannak a magyar baloldalon támogatóik, kijáróik, szövetségeseik: a LIBE-bizottságban póttagként Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára és tagként a különböző botrányokba keveredett Donáth Anna is megfordul – jegyezte meg.

Úgy vélte: a magyar baloldal egyértelműen migránspárti, és ilyen politikát is folytat.

Hozzáfűzte, hogy Gyurcsány Ferenc legújabb bábja, legújabb miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, hogy nekünk magyaroknak közös háztartásokban, vegyes házasságokban kell együtt élnünk a migránsokkal.

– Mi azt mondjuk, hogy ez nem így van, a magyarok többször is döntöttek ennek az ellenkezőjéről: 2015-ben nemzeti konzultáción, 2016-ban népszavazáson, és a választásokon is egyértelmű volt az álláspontjuk, miszerint szeretnék eldönteni, kivel éljenek együtt – hangoztatta Németh Szilárd.