2024. április 23., kedd

Harminc évet várt a munka

Felújították az Óbecsei Gimnázium tornatermét

Kilencvenhat évvel ezelőtt, 1925. október 27-én kapta meg az Óbecsei Gimnázium a működéséhez szükséges engedélyt, azóta ezen a napon ünneplik az intézményben az iskola napját. Az idén ezen a napon adták át a felújított tornatermet, amelyet Miodrag Basarić igazgató szavai szerint, már harminc éve nem rekonstruáltak.

– Örülünk, hogy a mai napon sikerült a tornatermet és a hozzá tartozó mellékhelyiségeket átadni rendeltetésének. Annál is inkább fontos ez számunkra, mert az idén nyitottuk meg a sportosztályunkat tizennégy tanulóval, akiknek szintén nagy szükségük van a teremre a munkájuk során. Nagyon remélem, hogy az elkövetkező időszakban sikerül tartományi támogatással a szükséges berendezéseket is megvásárolnunk – mondta az igazgató.

A beruházásra mintegy másfél millió dinárt költöttek, amelynek egy részét, a szülői tanács jóvoltából, a szülői hozzájárulásból fizették, illetve az óbecsei önkormányzat, valamint óbecsei vállalkozások is támogatták. A legnagyobb munka az előző, már használhatatlan padlózat felszedése, az újrabetonozás és az új, modern padló lerakása volt, de elvégezték a fűtőtestek, az ajtók és ablakok festését és az egész terem meszelését is. Ezenkívül a tanári szoba is megújult, valamint az öltözőket is felújították, valamint egy raktárhelyiséget is kialakítottak a sporteszközök részére.

A gimnázium tornatermét Dane Mandić, az óbecsei Községi Tanács fiatalokkal, sporttal és turizmussal megbízott tagja adta át.

– A gimnázium az egyik legrégebbi és legpatinásabb intézmény községünkben, az iskolában minőségi munka folyik. Óbecsének nagyon fontos az oktatás, és ezt a gimnázium reprezentálja a legjobban, ahol arra törekszenek, hogy a diákok minél többen folytassák tanulmányaikat. Az önkormányzatunknak lényeges volt, hogy felújítsák az iskola tornatermét, hiszen a tartományban csupán öt iskola kapta meg azt a jogot, hogy sportosztályt nyisson. Ez biztos nagy hatással lesz az óbecsei sportéletre és sportturizmusra is. A felújított tornateremben a tanulók mellett spotklubok és sportszervezetek is tevékenykedhetnek majd, edzéseket és rekreációs programokat is szervezhetnek – tette hozzá Dane Mandić.

A Községi Tanács tagja nem érkezett üres kézzel a megnyitóra, 35.000 dinár értékben labdákat, hálót és labdatartó ketrecet hozott ajándékba, de kiemelte, hogy továbbra is az gimnázium segítségére lesz.