2024. április 25., csütörtök

Mind több gyermek fertőződik meg koronavírussal, három kisbaba lélegeztetőgépen

Mind több a koronavírussal megfertőződött gyermek Szerbiában, közülük hatan (három csecsemő) lélegeztetőgép segítségére szorulnak. A fővárosi Tyrš utcai (Tiršova) egyetemi gyermekklinikán lévő két csecsemő élete ötödik, illetve tizedik napján fertőződött meg, lélegeztetőgépen vannak.

– Amikor megkérdezik, mi a helyzet a betegekkel, azt mondjuk, hogy életveszélyben vannak, mert gépi lélegeztetést kapnak, és a tüdejük valóban sérült — mondja Snežana Rosovac, az intézmény intenzív osztályának vezetője.

A belgrádi Anya és Gyermekek Intézetében egy hat hónapos csecsemő és három 7, 16 és 17 éves gyermek van lélegeztetőgépen – foglalta össze a Szerbiai RTV.

A kormányfő a Torlak Intézet, az Oktatásügyi Minisztérium és a válságstáb véleményezése után dönt majd az iskolákban folyó munkákról.

– Tehát a lehető legjobb döntés születik, olyan döntés, ami a gyerekek számára a legbiztonságosabb, a családjuk számára pedig a legjobb. Számomra rendkívül fontos, és amin szerintem nem szabad változtatni, hogy az általános iskola első osztályától a negyedik osztályig továbbra is jelenléti oktatás legyen – mondta Ana Brnabić miniszterelnök.