2024. április 18., csütörtök

Mobiltelefonok a felügyelőségnek

Zdravko Jelušić, a városi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja tegnap meglátogatta a városi felügyelőségi hivatalt, 150 mobiltelefont adott át a kommunális rendőrség és a felügyelőség dolgozóinak. A munkafelszerelést az újvidéki önkormányzat vásárolta meg.

Az android mobiltelefonokra azért van szüksége a felügyelőségnek és a kommunális rendőrség tagjainak, mert ezekkel az eszközökkel könnyen leolvasható a védettségi igazolás QR-kódja.

– A köztársasági kormány legújabb rendelete alapján minden önkormányzat köteles biztosítani a felügyelőség és a kommunális rendőrség számára olyan eszközöket, amelyek képesek leolvasni a védettségi igazolás QR-kódját. Az újvidéki önkormányzat eleget tett a kormány rendeletének, és a városi költségvetésben biztosította a szükséges pénzmennyiséget a mobiltelefonok megvásárlására. Szeretnék felhívást intézni a polgárokhoz, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, mert nem az a célunk, hogy minél több embert megbüntessünk, hanem az, hogy megállítsuk a vírus terjedését. Meg kell jegyeznem, nem olcsó mulatság a büntetést kifizetni. Ez csak az első lépés a felügyelőségek támogatásában, mert az év végéig további 33 dolgozóval bővül a kommunális rendőrség állománya, ami nagyon sokat jelent majd a munkájuk hatékonyságának a növelésében. Ezenkívül az önkormányzat 10 járművet vásárolt a felügyelőségnek és a rendőrségnek, ezek már novembertől bevetésre kerülnek – mondta Jelušić.

Miroslav Laketić, a városi felügyelőség vezetője megköszönte az önkormányzatnak és Újvidék polgármesterének a támogatást, aminek köszönhetően növelhetik munkavégzésük színvonalát.

– Jelenleg a védettségi igazolások ellenőrzése a legfontosabb feladatunk, kocsmákba, szórakozóhelyekre 22 óra után csak igazolással lehet belépni. Az elmúlt napokban fokozott ellenőrzést végzünk, hétfőn és kedden több mint 200 alkalommal kontrolláltuk a vendéglátóipari létesítmények vendégeit. Mivel hétköznapokról van szó, nem volt sok látogató, és a vendéglátóipari létesítmények többsége bezárt 22 órakor. Azok a vendéglátóipari létesítmények, amelyek tovább nyitva tartottak, betartották a járványügyi előírásokat. Az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektetünk a bevásárlóközpontok, boltok és a városi közlekedés autóbuszainak ellenőrzésére. Több mint 35 alkalommal megbüntettük azokat a személyeket, akik nem viseltek védőmaszkot a városi közlekedés járműveiben – magyarázta Laketić.