2024. április 19., péntek
KÖRKÉRDÉS

Miért jó sportolni?

Agyánszki Korina, Nikola Tesla Általános Iskola, 2. osztály: – Sokféle sportot kipróbáltam, de legjobban az asztalitenisz tetszett meg. A legjobban élvezem, még akkor is, amikor a tv-ben nézek egy meccset. Egyébként három éve járok asztalitenisz-edzésekre, a TSC klub keretében. A foglalkozások 18 és 20 óra között zajlanak, egyedül a szombatom és a vasárnap szabad. Az edzéseken sokat labdázunk, tanuljuk az ütő helyes fogását és az ütéskor a helyes lépést. Fontos, hogy a kezed hátratedd, és akkor üsd el a labdát. Oda kell figyelni, hogy a bal láb legyen elöl, a jobb mögötted vagy egymás mellett. Az ütőt úgymond borítani kell a kezeddel. Az edzők rögtön észreveszik, ha nem jól csinálom, és figyelmeztetnek rá, hogy javítsam ki. Van, amikor laza az edzés, máskor szigorúbb, az olyankor van, amikor futni kell legalább fél órát. Jártam már Szegeden, Zomborban, Újvidéken és Szabadkán is versenyeken, és hoztam haza érmeket, első, második, harmadik helyezést.

Teodora Horvat, Csáki Lajos Általános Iskola, 5. osztály: – Négy éve foglalkozom asztalitenisszel, nagyon szeretem, érdekesnek tartom. Mindennap van edzés, a Nikola Tesla Általános Iskola melletti tornateremben. Nagyon szeretek nyerni, olyankor nagyszerűen érzem magam, és szerencsésnek. És ez is a célom, valahányszor szemben állok az ellenfelemmel, hogy a játékomat siker koronázza. Otthon a szüleim bátorítanak, biztatnak, hogy az asztalitenisz nekem való, és hogy kitartó legyek, és folytassam a játékot. Már szereztem érmeket is a versenyeken, a legtöbb az aranyérmem, de második és harmadik helyezett is lettem Újvidéken, Csókán, Temerinben, Zomborban szervezett megmérettetéseken. Az én célom az asztaliteniszben, hogy egyszer világbajnok legyek.

Sóti Beáta: – Tánccal foglalkozok, főleg modern, hiphop és contemporary stílusban táncolok. Már kiskorom óta járok különféle sportokra, a mostani tánccsapatnak 2016 óta vagyok a tagja, valamint versenyzője. Nagyon szeretek benne mindent, mivel nem vagyok a szavak embere, ezért a tánc az önkifejezés egyik fontos formája az életemben. A tolerancia a táncban főként ott nyilvánul meg hogy az első helyezett mennyire tud örülni a mellette lévő második és harmadik helyezettnek, valamint nem csak a saját győzelmét veszi figyelembe. Számomra elég fontos szerepet játszik a tolerancia, nem csak a sportban, ugyanúgy a hétköznapi életben is. Sosem szerettem, ha valaki nem tudja tolerálni a másik személyt vagy bármi mást.

Lőrik Andrea: – Régebben versenytáncoltam, amit az edzőtermi edzések követtek, utána az aerobik és az egyik nagy szerelmem, a kangoo jumps. Nagyon szeretem a sportot, a mozgást, magát az érzést, amit mozgás közben érzek. A sport megtanít többek között a toleranciára is, arra, hogy elsősorban megtanuld tisztelni és tolerálni magad, a testedet és a lehetőségeidet, utána pedig a többi embert is magad körül. A kitartás és a kemény munka előbb vagy utóbb, de meghozza gyümölcsét: jobban fogják érezni magukat a bőrükben, fittebbek lesznek, és boldogabbak is. Mint edző nap mint nap gyakorolom a sportban való toleranciát, valamint erre próbálom tanítani az embereket is, akiket edzek.