2024. március 28., csütörtök

Futni szabályosan és eredményesen

A Szabadkai Futóiskola sportolói október közepén két utcai sportrendezvényen vettek részt, és mind az apatini, mind pedig a szlovéniai Ljubljanában megrendezett félmaratoni, illetve maratoni futamokon kiváló egyéni eredményeket értek el.

A ljubljanai futóverseny a futóiskola több sportolójának is az első nagyobb megmérettetése volt.

Laslo Čordalić a maratoni távot 3 óra 6 perc és 59 másodperc alatt teljesítette, és ez eddig a legjobb eredménye ezen a távon. A rendezvényen a Szabadkai Futóiskola több olyan futónője is részt vett, akik több mint egy éve edzenek, és Szlovéniában egyéni legjobb eredményüket érték el.

Branka Petrić Simić 1 óra 58 perc, Tamara Rokvić és Marina Parežanin 2 óra 03 perc, Daca Kajganić 2 óra 09 perc, Gorana Francišković pedig 2 óra 10 perc alatt futotta le a több mint 21 kilométeres távot. A futóiskola májusban csatlakozott tagjai a ljubljanai félmaratonon teljesítették először a távot.

Mindehhez Dragana Cvetičaninnak és Luka Matkovićnak 2 órára és 6 percre, Aleksandar Ličinarnak 2 órára és 8 percre, Tatjana Ljubićnak és Andrea Ljubisavljevićnek pedig 2 órára és 11 percre volt szüksége. Alisa Sokola a szlovén fővárosban a 10 kilométeres távon futott, és 1 óra 10 perc alatt ért célba.

Apatinban szintén figyelemre méltó eredményeket értek el a Szabadkai Futóiskola sportolói. A klub legjobb versenyzője Zoran Krstić volt, aki egy óra 27 perc alatt teljesítette a félmaratoni távot. Emellett Elvira Maravić 1 óra 53 perces, Pintér Zoltán 1 óra 46 perces, Jelena Stipić kereken 2 óra, valamint Željka Ljubojević 2 óra 02 perces időeredménye egyéni rekordnak számít.

A Szabadkai Futóiskola lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Fabó Ildikó, a klub vezetője a következőket nyilatkozta a sportolóik eredményeivel kapcsolatban.

– A futóiskola működésének négy éve alatt komoly és figyelemreméltó szintre jutottunk el mind a versenyzőink eredményei, mind a közösségünk tekintetében. A munkát tizenöt futóval kezdtük meg, és jelenleg hatvan sportolónk van, akik rendszeresen részt vesznek hazai és külföldi futórendezvényeken. Az előttünk álló periódusban immár a tizedik csoporttal kezdjük meg a munkát, és tavasszal ünnepeljük fennállásunk ötödik évét. Az eredmények bizonyítják, hogy miért is jó csoportosan edzeni, valamint hogy a kitartás és az odaadás mit hozhat. Sokszor megkérdezik tőlünk, hogy mi futni tanítjuk a versenyzőinket, amire mi mindig azt válaszoljuk, hogy igen, futni tanítjuk őket, arra, hogyan tegyék ezt szabályosan, sérülésmentesen és eredményesen. A futóiskola tervszerűen működik, és ha a futó együttműködő és hetente legalább háromszor edz, nem lehet gond – fogalmazott Fabó Ildikó.