2024. április 24., szerda

Rendületlenül nyugdíjasainkért

Az Újvidéki Nyugdíjasok Egyesülete tegnap Kiszácson ünnepelte meg fennállásának 75 éves jubileumát, ebből az alkalomból megnyitották a helyi nyugdíjastársalgó felújított épületét.

Az ünnepségen többek között jelen volt Milan Đurić, Újvidék polgármesterének a helyettese is, aki gratulált a jubileum alkalmából, és további sikeres munkát kívánt az egyesület tagjainak.

– Az újvidéki önkormányzat felismeri a nyugdíjasok társadalmi jelentőségét, és tisztában van azzal, hogy megfelelő módon kell meghálálni azt, amit tettek egész életükben. Folyamatosan a nyugdíjasok életminőségének a javításán dolgozunk. A nyugdíjasok nappali társalgóinak és klubjainak a működtetése, a leginkább rászorulok számára biztosított, egyszeri támogatások, az otthoni ápolás, és az üdülések biztosítása mind az újvidéki önkormányzat támogatásából valósul meg – mondta Đurić. Hozzátette: Az ünnepség kiváló alkalom arra, hogy átadják a nyugdíjasok kiszácsi társalgóját. Az objektum 70 négyzetméteres, amit egyes számítások szerint nagyjából 880 nyugdíjas használ a jövőben.
A tegnap megnyílt nyugdíjastársalgó a Kiszács helyi közösség épületének az udvarában van, a Szlovák utcában. A felújított objektum egyik részét a Kiszácsi Nyugdíjas Egyesület tagjai használhatják, a másik részét pedig a Vöröskereszt.

A rekonstrukciós munkálatok keretében lebontották, majd ismét megépítették az objektumot, bevezették a vízhálózatot, a gázhálózatot és a villanyáram-hálózatot, majd az objektumot bebútorozták. Đurić hangsúlyozta, hogy az újvidéki önkormányzat 2016 óta folyamatosan dolgozik a nyugdíjastársalgók, az idősek otthonainak felújításán és az újak megépítésén annak érdekében, hogy a tiszakálmánfalvi (Budisava), a kiszácsi, a kátyi, a kaboli (Kovilj), a bakolci (Bukovac), a máriamajori (Stepanovićevo), a lédincei (Ledinci), a zajoli (Sajlovo) és a futaki nyugdíjasoknak legyen saját, társalgásra alkalmas épületük.