2024. március 29., péntek

Megújul a Műszaki Szakfőiskola homlokzata

Folyamatban van a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola homlokzatának felújítása, ami a Magyar Állam, valamint Vajdaság Autonóm Tartomány anyagi eszközeiből valósul meg, és várhatóan november elején fejeződik be.
Lapunk kérésére Fürstner Igor, az oktatási intézmény igazgatója nyilatkozott a felújításról.
– Az idén a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola épületének külső homlokzatán végzünk némi felújítást. Ez a folytatása a tavaly megkezdett nagyobb renoválásnak, amit reményeink szerint jövőre sikerül teljesen befejezni. Az idei fázist két forrásból valósítjuk meg. A beruházás költségének nagyobb részét, csaknem 10 millió forintot, Magyarország Kormánya biztosította, Vajdaság Autonóm Tartomány pedig az idén egymillió dinárral támogatja az épület felújítását. A renoválás az idén nagyjából az épületünk homlokzatának 25-30 százalékát érinti, és nemcsak a külső festést fogjuk elvégezni, hanem a homlokzat teljes külső részét rögzítjük újra, mivel bizonyos strukturális problémák voltak a szigeteléssel. Minderre az intézmény rendes működése érdekében kerül sor – fogalmazott Fürstner Igor.
A főiskola igazgatója emellett elmondta, hogy a munkálatok szeptemberben kezdődtek, és várhatóan másfél hónapig tartanak, várhatóan november elején fejeződnek be. A kivitelező a szabadkai Yumol Kft., amely a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési pályázaton a legkedvezőbb ajánlatot adta. A teljes homlokzat felújítása jövőre fejeződik be.