2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Pool kitömte a Vörös Ördögöket

Csúcsrangadót rendeztek vasárnap késő délután a Manchester United otthonában, a legendás Old Trafford stadionban. Ole Gunnar Solskjær csapata a Liverpoolt látta vendégül, és megsemmisítő vereséget szenvedett tőle. A liverpooli vörösek a játék minden szegmensében ellenfelük fölé nőttek, ezúttal Cristiano Ronaldo sem tudott érdemben hozzátenni csapata játékához. A Klopp-sereg fergeteges első félidőt produkált, ami az ellentmondást nem tűrő, szoros emberfogásos védekezésnek, valamint a lendületes és ötletes támadójátéknak volt köszönhető. Keita (5.) és Jota (13.) korai góljait követően Mohamed Szalah percei, de mondhatjuk, órája következett. Az egyiptomi először a 38. percben talált be: egy gyönyörű egyérintőzős összjáték után az ötösről bombázott a léc alá. Az első félidő slusszpoénját is a „fáraó” szolgáltatta. Amikor már mindenki arra számított, hogy a pihenő megmenti a hazaiakat egy újabb bekapott góltól, ismét érkezett egy liverpooli tetszetős támadás, és Szalah egy közeli, lapos és pontos gurítással 4:0-ra módosította az állást. A második félidőben nem változott a játék képe, a Liverpool uralta a mérkőzést, Szalah pedig az 50. percben megszerezte saját maga harmadik, csapata ötödik gólját, miután Henderson félpályás passzából pöccintett közelről De Gea hálójába.

Vasárnap este rendezték „Olaszország derbijét” is, amelyen az Inter és a Juventus együttesei nagy küzdelemben 1:1-et játszottak. A hazaiak részéről Edin Džeko talált be a 17. percben, amire a meccs hajrájában Dybala válaszolt tizenegyesből (89.).

Angol bajnokság, a 9. fordulóban: Manchester United–Liverpool 0:5. Az élcsoport: Chelsea 22, Liverpool 21, Manchester City 20 pont stb. Német bajnokság, a 9. fordulóban: Stuttgart–Union 1:1, Bochum–Frankfurt 2:0. Az élcsoport: Bayern 22, Dortmund 21, Freiburg 19 pont stb. Olasz bajnokság, a 9. fordulóban: Roma–Napoli 0:0, Inter–Juventus 1:1. Az élcsoport: Napoli és Milan 25, Inter 18 pont stb. Francia bajnokság, a 11. fordulóban: Monaco–Montpellier 3:1, Marseille–PSG 0:0. Az élcsoport: PSG 28, Lens 21, Nice 19, Marseille és Rennes 18 pont stb. Spanyol bajnokság, a 10. fordulóban: Betis–Rayo Vallecano 3:2, Atlético Madrid–Real Sociedad 2:2. Az élcsoport: Real Sociedad 21, Real Madrid és Sevilla 20 pont stb.