2024. április 24., szerda

Lončar: Az én lakásom elé jöjjenek, mindenért én vagyok a hibás

A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb szigorításokat követelő tagjainak otthona előtt tiltakoztak oltásellenesek csoportjai vasárnap és hétfőn. Az egészségügyi miniszter kedden elítélte a történteket.

A szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter felháborítónak nevezte, hogy a járványügyi szakembereket otthonaikban keresték fel a tüntetők.

Szeretném üzenni ezeknek az embereknek, akik Tiodorović és Kon lakásaihoz mentek tüntetni, hogy többet ezt ne tegyék. Egyikük sem bűnös semmiért. Én választottam őket a válságstáb tagjaivá és minden döntésük mögött én állok. Egyedül engem lehet hibáztatni bármiért. Az én házam elé jöjjenek - jelentette ki Lončar.

Hozzátette, hogy a tiltakozóknak el kellene gondolkodniuk azon, mi ellen is tüntetnek, mi a fontosabb: az elképzelt elveik, vagy az emberek egészsége és élete?

Míg a tiltakozók szerint diszkriminatív, hogy 22 óra után a szórakozó- és vendéglátóhelyek csakis oltási igazolással látogathatók, a járványkezeléssel megbízott válságstáb orvosszakértői szerint nemcsak este, hanem egész nap meg kellene követelni a védettségi igazolásokat.