2024. április 20., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Tavasszal költözhetnek be az új lakásokba a bácsi családok

Bácson folyamatban vannak a munkálatok azon az épületen, melyben a tavaly októberi tűzvészben leégett házakban lakó családok, valamint a település szociálisan veszélyeztetett családjai kapnak új otthont. A 2200 négyzetméter alapterületű létesítmény 32 családnak ad majd otthont. Tegnap Igor Mirović tartományi kormányfő is megtekintette az építési munkálatokat a létesítményen.

– Elégedett vagyok a munkálatok dinamikájával, mert még a tél előtt tető alá kerül az épület, ami lehetővé teszi a belső munkálatok elvégzését. A tartományi kormány eddig 50 millió dinárt különített el a beruházásra, és további pénzforrásokat biztosít, hogy a munkálatok tavaszra befejeződhessenek – mondta Mirović, aki kiemelte, az elmúlt években felerősödött a menekülteknek és kitelepített személyeknek szánt lakások építése.

– Igyekszünk segíteni minden olyan embernek, akinek segítségre van szüksége, valamint olyan közös politikát folytatunk, amely támogatja a társadalmilag leginkább veszélyeztetett polgárokat is – tette hozzá.

A tartományi kormány tavaly novemberben csaknem kétmillió dinárt különített el a hajléktalanná vált családok átmeneti elhelyezésére, valamint áramköltségeik fedezésére.

Steva Panić, Bács község elnöke megköszönte a tartományi kormány támogatását. A beruházás értéke 130 millió dinár.