2024. március 29., péntek

Kapisztrán példája ma is aktuális

A ferences templomban az ünnepi, búcsúi szentmisében a misét bemutató dr. Harmath Károly OFM atya a templom névadójáról, Kapisztrán Szent János ferences szerzetesről, a magyar történelem máig egyik nagyobb tiszteletnek örvendő alakjáról, Nándorfehérvár hőséről mint a keresztény megújulás egyik kiemelkedő alakjáról beszélt. Elmondta, hogy nem lehet hitünkkel kapcsolatban mindent megmagyarázni, hanem dönteni is kell mellette, mint ahogyan Kapisztrán tette. Vándorprédikátorként az evangélium hirdetésével hatalmas tömegeket tudott lelkesíteni.

A Kapisztrán kórus legfiatalabb tagjai énekkel dicsérték az Urat

A Kapisztrán kórus legfiatalabb tagjai énekkel dicsérték az Urat

A különböző keresztények kaszával, kapával fölfegyverkezve mentek Szalánkamenre, hogy onnan megtámadják Nándorfehérvárat. Bebizonyosodott, hogy az Úr a történelem vezetője. A törökök megrémültek, amikor Kapisztrán buzdítására a Krisztusért harcolni akaró tömeg oldalról megtámadta őket, aztán Hunyadi reguláris katonasága is a másik oldalon megtámadta őket. Kapisztrán megmutatta, ha bennünk van akarat és erő, hogy megküzdjünk a hitünkért, akkor az Isten mellénk áll és segít – mondta Harmath Károly atya.

Harmath Károly atya búcsúi áldásban részesítette az egybegyűlteket

Harmath Károly atya búcsúi áldásban részesítette az egybegyűlteket

A búcsúi mise énekeit Beszédes Margit karnagy orgonán, Lakatos Tibor és Lakatos Kinga hegedűn kísérte, a Margit zenetanárnő vezette Kapisztrán kórus legfiatalabb tagjai is énekükkel dicsérték az Urat.