2024. március 29., péntek

Az országos válságstáb újabb intézkedéseket javasol

A válságstáb egészségügyi része a következő ülésen javasolni fogja, hogy az oktatás legalább tíz napon keresztül online felületre álljon át - írja a B92 hírportál.

A sajtóértesülések szerint az elképzelés az, hogy ezen idő alatt megnöveljék a 12 és 18 év közötti fiatalok oltakozásának arányát. Emellett javasolni fogják még a védettségi igazolványok használatának kiterjesztését minden zárt térre, amelyek alól csak az élelmiszerüzletek képezhetnek majd kivételt.

A javaslataikat a hétfői megbeszélésükön állították össze a válságstáb egészségügyi részének tagjai, a következő ülésre pedig várhatóan a hét vége felé kerül majd sor.

A gyermekek mindössze egy százaléka lett beoltva. A 12 évnél idősebb iskolás korú gyermekek tömeges oltásával nagy sikert érhetnénk el. Ez az egyedüli módja annak, hogy megvédjük a gyermekeket, akik egyre gyakrabban fertőződnek meg a koronavírussal - üzenték a válságstábból.

Emellett a személyes kapcsolatok korlátozását is javasolják, mivel véleményük szerint a jelenlegi intézkedések nem javíthatják a járványhelyzetet.