2024. március 28., csütörtök

Meglógott a Győr

Mindkét magyar női csapat nehéz és fontos győzelmet aratott francia ellenfele fölött a BL ötödik fordulójában. A Ferencváros a Brestet fogadta, a mérkőzés szorosságáról pedig sokat elárul, hogy a 19. percben volt először egygólosnál nagyobb a különbség a két csapat között. A magyar csapat a szélsők és az átlövők jó teljesítménye miatt nem is nagyon próbálkozott középről a gólszerzéssel, ezzel szemben a túloldalon Pauletta Foppa éppen a beállói pozícióban remekelt. A félidőre kétgólos francia vezetéssel érkeztek a felek, az FTC viszont a végjátékra tudott háromgólos előnyt felépíteni, ami végül úgy is elegendőnek bizonyult az egygólos győzelemhez, hogy az utolsó hét percben már nem találtak be, ellenben a Brest is több támadásakor rontott.

Ha lehet, még ennél is feszültebb találkozót hozott a Metzbe látogató győriek mérkőzése: mindkét csapatnak voltak jobb és rosszabb időszakai, így egyikük sem tudott ellógni az eredményben. A hazaiaknál Bruna de Paula cselezett és lőtt remekül, hétszer is betalált, a Győrnél viszont Estelle Nze Minko a támadásban és a védekezésben is kiváló volt, így őt is választották a mezőny legjobbjának. Csak a végeredmény nem árulkodik a kiélezett küzdelemről, a Győr ugyanis a hajrában tudott elhúzni, és négygólos győzelmet jegyzett, így továbbra is veretlenül vezeti csoportját.

Az EHF időközben kiadta aktuális klubrangsorát, eszerint Magyarország a női mezőnyben Európában az első helyen áll, jelentős előnnyel a második franciák és a harmadik oroszok előtt, a férfiak között pedig a szintén előkelő negyedik helyen áll a németek, a spanyolok és a franciák mögött.

Eredmények, 5. forduló, A csoport: Ferencváros–Brest 28:27, Rosztov–Dortmund 37:27, Koprivnica–Esbjerg 26:27, Bukarest–Budućnost 30:22. Az élcsoport: Rosztov és Ferencváros 8, Esbjerg 7, Bukarest 6 pont. B csoport: Kristiansand–CSZKA Moszkva 24:27, Metz–Győr 29:33, Odense–Ljubljana 26:24, Sävehof–Kastamonu 28:26. Az élcsoport: Győr 10, Metz, Odense és Moszkva 6 pont.