2024. április 19., péntek

Tiodorović: A következő héten további szigorítást javaslunk

Branislav Tiodorović epidemiológus szerint a jövő héten a járványtani szigorításokról fognak egyeztetni a válságtörzs ülésén, amikor javasolni fogja, hogy a védettségi igazolványok hosszabb ideig legyenek érvényesek a vendéglátóhelyeken és más helyeken is – írja a 021.rs hírportál.

– Szükséges lesz a bevásárlóközpontokban és más helyeken, ahol nagyobb tömegek kialakulnak. Javasoljuk  a létszámcsökkentést is. El kell azon is gondolkodnunk, hogy normális-e lakodalmakat, zsúrokat és más ünnepeket szervezni a jelenlegi helyzetben, amikor nagyon magas az új fertőzöttek és az elhunytak száma is – mondta Tiodorović.

A védettségi igazolványok ellenőrzésével kapcsolatban elmondta, hogy a válságstáb egészségügyi része már a döntés előtt kifejtette, hogy ez az intézkedés nem lesz elegendő.

– Úgy gondolom, hogy ez az intézkedés csak a kezdet és ezért a jövő héten tárgyalnunk kell az előírások szigorításáról, vagyis a védettségi igazolványok hosszabb időre való bevezetéséről – jelentette ki a szakember.

A megoldást csak az jelentheti, ha összefogunk, és nem osztjuk meg a lakosságot oltottakra és oltatlanokra. A védettségi igazolványok használata alól csak az élelmiszerüzleteket, a gyógyszertárakat és a benzinkutakat kell mentesíteni – mondta Tiodorović.