2024. március 28., csütörtök

Palicson emlékeztek az 1956-os hősökre és áldozatokra

Az emlékezés virágait Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese is elhelyezte

A Vajdasági Magyar Szövetség központi megemlékezésének, illetve ünnepségének keretében a palicsi Szabadság madara emlékmű megkoszorúzásával tisztelegtek az 1956-os szabadságharc és forradalom, valamint annak hősei emléke előtt.
Magyarország kormányának képviseletében Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese, valamint dr. Pintér Attila belgrádi nagykövet és Csallóközi Eszter szabadkai főkonzul helyezték el az emlékezés virágait.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

A VMSZ nevében Pásztor István elnök koszorúzott. Mgr. Hajnal Jenő elnök és Jerasz Anikó, a Végrehajtó Bizottság elnöke a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében helyezte el az emlékezés virágait. Szabadka város önkormányzatának és a VMSZ városi szervezetének nevében Kern Imre alpolgármester és dr. Bagi Bojan, a városi szervezet alelnöke koszorúztak. Az emlékezés virágait a továbbiakban intézményvezetőink, helyi önkormányzataink és a VMSZ helyi szervezeteinek a képviselői helyezték el. A VMSZ szervezte rendezvényen Sövény Ferenc, a Magyar Mozgalom elnöke is részt vett, majd utolsóként ő helyezte el az emlékezés virágait a palicsi emlékművön.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád