2024. március 29., péntek
ZOMBOR

A városi képviselő-testületi titkárból államtitkár

Zombor volt polgármester asszonyát, a városi képviselő-testület jelenlegi titkárát, Dušanka Golubovićot munkaügyi államtitkárra nevezte ki a kormány. A továbbiakban Darija Kisić Tepavčević miniszter asszonyt segíti a munkaügyi, foglalkoztatási, harcos és szociális kérdésekkel foglalkozó minisztériumban.

A törvény értelmében az államtitkárok megbízatása addig tart, amíg a miniszter mandátuma le nem jár, vagy a kormány fel nem menti. A minisztérium honlapján elérhető információ szerint Dušanka Golubović a miniszter asszony hatodik államtitkára lesz. Az előírások szerint le kell mondania egyéb köztisztségeiről, így a városi képviselő-testület titkári posztjáról kell távoznia. Golubović egyébként a Szerb Haladó Párt zombori megbízottja.

Dušanka Golubović polgármesteri kinevezése előtt a társadalmi ügyosztály főnöke volt. Polgármesteri megbízása 2016 júniusától 2020 derekáig tartott. Mandátuma lejártakor minden esélye megvolt arra, hogy újra ő legyen a polgármester, de átadta ezt a pozíciót korábbi helyettesének, ő megelégedett a városi képviselő-testület titkári helyével, akkor már sejteni lehetett, hogy Belgrádba készül. Városvezetőként 2016-tól a NALED (Helyi Gazdaságfejlesztési Nemzeti Tömörülés) vezetőségi tagja volt, 2017 végén kinevezték a Városok és községek állandó értekezletének elnökévé.

Polgármesteri karrierjét nagy baklövéssel kezdte, a város honlapján a választási kampány során fölszólította a polgárokat, hogy Aleksandar Vučićra szavazzanak.