2024. április 24., szerda

Példamutatás hazaszeretetből

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Zentán

– Ma a magyar történelmünk egyik felemelő eseményére emlékezünk, arra, ahogyan megszületett és élt az 1956-os forradalom és szabadságharc, és arra, ahogyan a szellemisége túlélte nemcsak a kegyetlen megtorlás időszakát, hanem az azt követő, az emlékét elnyomó és megmásítani igyekvő évtizedeket is – kezdte ünnepi beszédét Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere a csütörtök este megtartott megemlékezési ünnepségen, amelyre a zentai Művelődési Házban került sor.

Czegledi rámutatott, hogy az ’56-os hősök példát mutattak hazaszeretetből, a haza iránti elkötelezettségből, hiszen mindenüket kockára tették, mindent feláldoztak a nemzet szabadságáért, függetlenségéért.
– Ne feledjük, a szabadságot ki lehet vívni, de megőrizni csak akkor lehet, ha mindenki vállalja és elvégzi a maga helyén és a maga lehetőségei szerint a feladatát, napról napra, becsülettel és tisztességgel – hangsúlyozta.

A Szikra tánccsoport fellépése

A Szikra tánccsoport fellépése

Beszédében felhívta a figyelmet arra is, hogy erőt kell merítenünk abból a nemzeti egységből, hősiességből, bátorságból, amelyre október 23-án is emlékezünk.
Az ünnepi beszédet követően alkalmi műsort láthatott a közönség. Először a Mécsvirág együttes ünnepi összeállítása következett megzenésített versekkel és szavalatokkal, majd a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Szikra és Ispiláng néptánccsoportja mutatkozott be.