2024. március 29., péntek
A 11. SZŰCS IMRE GYERMEKVERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

Szavalásra fel a Jó Pajtással!

Szűcs Imre Gyermekvers- és Prózamondó Versenyünket minden évben Udvarnokon (Banatski dvor) tartottuk november második szombatján, ugyanis ebben a bánáti falucskában született versenyünk névadója, szerkesztőségünk néhai oszlopos tagja.

Az idei vetélkedő azonban a jelenlegi helyzet miatt rendhagyó módon alakul. A jelentkezőktől maximum 5 perces videókat várunk.

Jelentkezési határidő, illetve a felvételek beküldésének határideje: 2021. november 15.

Hogyan jelentkezz? Mik a feltételek?
* Legfeljebb 5 perces videofelvétel a tanulók adataival (név, kor, osztály, iskola, település, felkészítő pedagógus, telefon, valamint a kiválasztott mű szerzője és címe)

* A felvételt az alábbi módok egyikén lehet elküldeni a vers.proza.jopajtas@gmail.com e-mail-címre: – feltöltés Google Drive-ra, majd megosztás a fenti e-mail-címmel;
– elküldés az ingyenes WeTransfer oldal segítségével

* A megmérettetésre A VAJDASÁGI MAGYAR KÖLTÉSZET és PRÓZA EGÉSZÉBŐL lehet művet választani. A népmese kivételével minden olyan prózai mű számításba jöhet, melynek ismert a szerzője és vajdasági.

* A tanintézmények mellett művelődési egyesületek is benevezhetik a tanulókat.

* A versenyen természetesen részt vehet minden vajdasági általános iskolás tanuló.

* Négy kategóriát hirdetünk:
1. korcsoport: 1–2. osztályosok
2. korcsoport: 3–4. osztályosok
3. korcsoport: 5–6. osztályosok
4. korcsoport: 7–8. osztályosok.

* Felkészüléshez ajánljuk a Bordás Győző válogatásában 2013-ban közreadott Ezüsttulipán című kötetet, mely a vajdasági magyar lírából válogatott, és a Szép Magyar Könyv címet elnyerő kiadványunkat, a Tigrisléleket, mely vajdasági szerzők prózájából ad válogatást.

* A győzteseket ezúttal is megjutalmazzuk.
Reméljük, hogy az idén is vállaljátok a kihívást és örömmel válogattok a vajdasági magyar irodalom alkotásaiból, hisz ez a verseny jó alkalom arra, hogy vidékünk szülötteinek munkái se merüljenek feledésbe. Bízunk abban, hogy ismét szép számban jelentkeztek sok település számos iskolájából.
Mindennemű kérdéssel hozzánk fordulhattok a jopajtas.szerk@ magyarszo.rs e-mail-címen. Várjuk jelentkezéseteket!