2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Griezmann-dráma, Szalah-rekord

Európa talán legfegyelmezettebben védekező csapata fogadta Európa egyik legveszélyesebb támadó alakulatát a Bajnokok Ligája kedd esti játéknapján. Az Atlético Madrid úgy ment neki a Liverpool elleni ütközetnek, hogy egy győzelem esetén átveszi a Mersey-partiaktól a B csoport elsőségét. Ehhez képest hamar hideg zuhany érkezett Diego Simeone mester nyakába, hiszen Szalah megpattanó lövése, majd Keita látványos kapáslövése révén a Pool szűk negyedóra alatt már kettővel ment a Metropolitanóban. Nem lenne viszont Atléti az Atléti, ha ilyen helyzetben kétségbeesett volna, és még a nagyszünetig sem kellett várni, hogy újra partiban legyenek a Matracosok. A 20. percben Griezmann tette bele leheletfinoman lábát Koke lapos bombájába, amely így az alsó sarokba zúgott, majd a francia gólzsák negyedórával később João Félix átadását értékesítette mintegy tizenötről. Griezmann azonban első félidei mennybemenetele után hamar a fordított utat járta be, hiszen néhány perccel a térfélcserét követően – figyelmetlenségből – fejmagasságra nyújtott lábbal nyakon talpalta az arra járó Firminót, ami Siebert sporinál közvetlen pirosat ért. A madridiak emberhátrányban is derekasan védekeztek, ám nem tudták kihúzni a meccset pontszerzéssel. Negyedórával a rendes játékidő vége előtt Hermoso ütközte le az előrevágott labdáért futó Jotát, már a tizenhatosban, az esetért megítélt büntetőt pedig a duplázó Szalah értékesítette. Az egyiptomi egyébként már első góljával történelmet írt, hiszen sorozatban kilenc tétmeccsen volt eredményes, ami új liverpooli rekord. A hajrában az Atlético is reménykedhetett egy büntetőben, de videózás után Siebert nem adta meg az egyenlítési lehetőséget.

Szalahéknak nem volt egyszerű feladat begyűjteni a három pontot Madridban (Fotó: Beta/AP)

Szalahéknak nem volt egyszerű feladat begyűjteni a három pontot Madridban (Fotó: Beta/AP)

Az A csoportban favorit PSG és City győzelmekkel az élre álltak, Gulácsiék Leipzige szinte biztosan lemondhat a nyolcaddöntőről. A C kvartettben az Ajax lenullázta a dortmundiakat, a Sporting pedig a Beşiktaş kiütésével életben tartotta továbbjutási reményeit. Fokozatosan kezd helyreállni a rend a D csoportban, ahol a Real Madrid és az Inter is nyert a Sahtar, illetve a meglepetéscsapat Sheriff ellen.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: PSG–Leipzig 3:2, Club Brugge–Manchester City 1:5. A sorrend: PSG 7, Manchester City 6, Club Brugge 4, Leipzig 0 pont. B csoport: Atlético Madrid–Liverpool 2:3, Porto–Milan 1:0. A sorrend: Liverpool 9, Atlético Madrid és Porto 4, Milan 0 pont. C csoport: Ajax–Borussia (D) 4:0, Beşiktaş–Sporting 1:4. A sorrend: Ajax 9, Borussia (D) 6, Sporting 3, Beşiktaş 0 pont. D csoport: Inter–Sheriff 3:1, Sahtar–Real Madrid 0:5. A sorrend: Sheriff és Real Madrid 6, Inter 4, Sahtar 1 pont.