2024. április 23., kedd
EURÓPA-LIGA

Glasgow-i elvérzés

A Bajnokok Ligája keddi csoportmeccsei előtt megrendezésre került egy Európa-liga-találkozó is, amelynek egyik főszereplője a Ferencváros volt. A budapesti zöld-fehérek a skót „mezrokon”, a Celtic Glasgow vendégei voltak, és szenvedtek vereséget a G csoport harmadik fordulójában. A játék képe és a mérkőzés eredménye ezúttal egyformán a tehetetlenséget, valamint a minőségbeli különbséget tükrözte. Peter Stöger csapata nem pusztán eredményességben, de a mutatott játék alapján is alulmaradt ellenfelével szemben. A 2:0-s végeredmény bizonyos szempontból kedvező is a magyar bajnoknak, amely több gólt is kaphatott volna. Az osztrák szakember erről így nyilatkozott: „A jobbik csapat nyert. Nem vagyok boldog, nem lehetek boldog a látottakkal, az első félidőben jók voltunk, ám a jó fordulás után sajnos nem tudtuk tartani a tempót, és a Celtic ránk erőltette akaratát. Három nemzetközi mérkőzésen vagyunk túl, utólag mondhatom, talán mind a három találkozón lett volna esélyünk a pontszerzésre. De ahhoz ezeket a hibákat ki kellett volna küszöbölni! Úgy látszik, ezeken a mérkőzéseken hiányzik belőlünk a minőség. Két hét múlva újabb fontos mérkőzés vár ránk, odahaza a Celticet fogadjuk, addig ki kell javítanunk ezeket a hibákat.”

A találkozót követően Stöger mellett az öngólt vétő Vécsei Bálint is megszólalt: „Tanulnunk kell ebből, közelebb kell lenni az ellenfélhez, kevesebb helyet kell hagyni, hiszen egyből megbüntetik a hibáinkat. Kicsit gyengébben muzsikáltunk csapatként, most nem tudtunk olyan bátran játszani a labdakihozatalt tekintve, mint a Leverkusen vagy a Betis ellen. A kulcs az volt, hogy túl nagy helyet hagytunk nekik” – magyarázta.

A találkozó jegyzőkönyvéhez tartozik, hogy Vécsei 81. percben szerzett öngólján, valamint Furuhashi (57.) találatán kívül Dibusz Dénes tizenegyest hárított a 62. minutumban.

Végeredmény, Európa-liga, 3. forduló, G csoport: Celtic–Ferencváros 2:0. A sorrend: Leverkusen (–1) és Betis (–1) 6, Celtic 3, Ferencváros 0 pont.