2024. április 18., csütörtök

Kon: Kértük az előírások megszegőinek kilétének közzétételét

Predrag Kon epidemiológus kijelentette, hogy üdvözli a Covid-igazolások bevezetését, viszont ezt már korábban is meg kellett volna tenni. Véleménye szerint azonban mindez még mindig nem lesz elegendő - írja a 021.rs hírportál.

Elmondása szerint az országos válságstáb orvosi része szigorúbb intézkedések meghozatalát kérte.

A járványhelyzet katasztrofálissá vált, mert sehol sincs elegendő fekvőhelyünk a betegek számára, vagyis már korábban haza kell bocsátani a pácienseket, hogy legyen elég hely. A helyzet nagyon rossz - jelentette ki Kon.

Azt kértük, hogy mindent zárjanak be 17 órakor. Mindenekelőtt az üzleteket, bevásárlóközpontokat, a kávézókat és csak az élelmiszerüzletek, a gyógyszertárak és a benzinkutak maradjanak nyitva. Emellett az öt személynél nagyobb gyülekezések betiltását is - mondta Kon.

A Covid-igazolásokkal kapcsolatban elmondta, hogy szükséges azok szigorú ellenőrzése, majd hozzátette, hogy a válságstáb egészségügyi része kérte az előírások megszegőinek kilétét közzétegyék.

Kiemelte, hogy a vendéglátóhelyek alkalmazottainak is, akik 22 óra után a munkahelyükön tartózkodnak, szintén meg kell felelnük az előírásoknak.