2024. április 20., szombat

Tiodorović: A védettségi igazolványok csak előhírnökei más intézkedéseknek

A védettségi igazolványok csak előhírnökei más olyan intézkedéseknek, amelyeket bevezethetnek a jövőben – mondta Branislav Tiodorović epidemiológus, a válságstáb tagja. Hozzátette, hogy a válságstáb egészségügyi szakemberekből álló része a „teljes korlátozó intézkedések” bevezetését szorgalmazta, de azt is kezdeményezik, hogy minél hamarabb térjenek át az iskolák az online oktatásra.

A védettségi igazolványoknak a szombattól való bevezetéséről beszélve a szakember elmondta, hogy azért lesznek kötelezőek csak este tíz órától ezek az igazolványok, mert ettől az időponttól kezdve többen tartózkodnak a vendéglátóipari létesítményekben, amely kedvez a vírus terjedésének.

Hozzátette, hogy a válságstáb egészségügyi szakemberekből álló része nem elégedett a most meghozott intézkedésekkel, mert sokkal szigorúbb szabályokra lenne szükség.

Mint mondta, azt kezdeményezték, hogy a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és a töltőállomásokon kívül minden csak 17 óráig működhessen, de azt is javasolták, hogy az iskolák térjenek át az online oktatásra. Ezt elmondása szerint azért vetették fel, mert egyre több gyermek betegszik meg a koronavírus miatt, és vannak köztük olyanok is, akik lélegeztetőgép segítségére szorulnak, ami miatt változtatásokra van szükség.