2024. április 23., kedd

Egy Lamborghini a Mondsee tóban landolt

Az olasz szupergépkocsi gyorsan süllyedni kezdett, de a sofőrnek sikerült kiszabadulnia a járműből és kiúszott a partra - írja a B92 hírportál.

Az osztrák rendőrség közleménye szerint az incidens kedden 23 órakor történt, amikor a Lamborghini a harmincegy éves sofőrjével és negyven esztendős utastársával a Mondsee tó közelében található parkolóba érkezett.

Miután az utas kiszállt a járműből a sofőr manőverezni kezdett gépkocsijával a parkolóban, majd véletlenül a fék helyett a gázpedált nyomta meg, így a Lambo belerepült a tizenöt méter távolságra lévő tóba.

Az utastársa időközben a helyszínre hívta a mentőszolgálatokat, majd elsősegélyben részesítette a sofőrt. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőrt a helyi kórházba szállították, de a sajtóinformációk szerint csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Mondsee tóba repült Lamborghini mintegy öt méter mélyre süllyedt el. A kiemelésében öt búvár vett részt és egy ballont, valamint egy kamion emelőjét is használták. A mentési munkálatok három órát tartottak.