2024. április 25., csütörtök

Jól teljesít az Air Serbia

Az Air Serbia légitársaság januártól szeptemberig összesen 1 247 597 utast szállított a járatain, ami 40 százalékkal több, mint az egész múlt évben – jelentette be a vállalat vezetősége. Mindössze két év alatt a nemzeti légitársaság 6 százalékkal növelte piaci részesedését 2019-hez képest, akkor a szeptemberig terjedő időszakban a belgrádi repülőtéren felszálló és landoló járatok 45 százaléka az Air Serbia gépeivel valósult meg. A közleményben kifejtették, hogy tavaly, amikor a globális légi forgalom a legnagyobb válsággal küzdött, az Air Serbia összesen 899 877 utast szállított. Az idén a járvány és az utazási korlátozások ellenére az Air Serbia az átlagnál jobb eredményeket ért el több mutató esetében is. A nyári szezon kezdetével és a megnövekedett kereslettel az Air Serbia 2021 augusztusában 24,3 százalékkal szállított kevesebb utast, mint a rekordnak számító 2019. év azonos hónapjában.

Az Air Serbia illetékesei elmondták, hogy elégedettek a vállalat által elért eredményekkel, tekintettel arra, hogy a járvány miatt különleges körülmények közepette üzemelnek.

– Külön örülünk annak, hogy a belgrádi repülőtér legnagyobb légitársaságaként jelentősen hozzájárultunk a teljes légi forgalom helyreállításához. Az előttünk álló időszakban továbbra is elkötelezettek vagyunk azon célunk mellett, hogy teljes mértékben visszatérjünk a 2019-es szintre, de óvatosan, a helyzet alakulásának nyomon követésére összpontosítva – fejtették ki az illetékesek.

Szeptemberben az Air Serbia összesen 193 ezer utast szállított a járatain, csaknem 80 százalékkal többet a múlt év azonos hónapjához képest, akkor ugyanis 107 464 utast fuvarozott. A szerb nemzeti légitársaság szolgáltatásait a nyári szezon kezdete óta egyre több utas veszi igénybe, így júniusban 68 százalékkal többet szállítottak, mint májusban, a júliusi eredmény pedig 63 százalékkal volt jobb a júniusinál. Augusztusban pedig már 300.000 utast fuvarozott.