2024. március 29., péntek

Jó ütemben haladnak az uszoda javítási munkálatai

Az év végéig valószínűleg megnyithatják a SPENS medenceegyüttesét

A Vajdasági Sport- és Üzletközpont(SPENS) fedett medenceegyüttesének javítási-rekonstrukciós munkálatait szombaton megtekintette Miloš Vučević polgármester. Kijelentette, hogy nem volt egyértelmű a projekt felülvizsgálata, összetett feladat megoldani azokat a hibákat, amelyek a kivitelezés első szakaszban történtek. – A legjobbat szerettük volna elérni, de néha az életben bonyolódnak a dolgok. Úgy gondolom, hogy a Műszaki Kar szakembereinek felügyelete mellett az év végéig, de remélem már december 15-ig, ez az összetett munka be fog fejeződni. Jelenleg a betonkád lézeres szintezése folyik. A létesítménybe új csőrendszert is beépítettek, és a medence teljes megvilágítását is kicserélték. Mostanra ezek a munkálatok már befejeződtek, ezután kezdődik a vízszigetelők, azaz a kerámialemezek felvitele. Ezek a legjobb minőségű német csempék. Emellett felújítják a teljes melegítő berendezést is – mondta Vučević.

Hozzátette, hogy a medencék vízzel történő feltöltését, azaz az első próbát még a csempék felvitele előtt elvégzik. Kiemelte, hogy a SPENS számára további anyagi forrásokat biztosítottak rajtfelszerelés beszerzésére, ennek köszönhetően városunknak először lesz majd olyan, fedett, olimpiai medencéje, amely teljes mértékben megfelel bármilyen szintű verseny előírásainak és követelményeinek. – Az a célunk, hogy ezúttal mindent jól megcsináljunk és mielőbb visszaadhassuk a polgároknak az uszodát. A városi önkormányzat javasolni fogja a SPENS vezetőségének azt, hogy biztosítsa a polgároknak az ingyenes belépést, egyfajta kárpótlásul a kellemetlenségekért. Hamarosan a futaki fedett medence építésére vonatkozó, tervezési pályázatot is kiírjuk majd – mondta a polgármester a látogatás során.

Srđan Kolaković, a Műszaki Kar professzorának elmondása szerint a vizsgálatok során kiderült, hogy a korábbi rekonstrukció során nem a felhasznált csempe okozta a bajt, hanem azzal a betonfelülettel volt gond, amelyre ezeket felragasztották. – Az olimpiai medence különlegessége miatt ismét elvégeztük a statisztikai számításokat, karbon szalagokkal megerősítettük a csempéket 1200 méter hosszúságban. Nagyon összetett, időigényes munkáról van szó, ezért kérjük a polgárok szíves türelmét – hangsúlyozta Kolaković.
A polgármester elmondta még, hogy a javítások során felmerült pluszmunkálatok költségeit a kivitelező állta, és hogy a városi kasszából egy dinárt sem kellett a hiba kijavítására elkölteni.