2024. április 18., csütörtök

Több mint hétszáz eb a vásártéren

A topolyai nemzetközi kutyakiállítás abszolút győztese egy border collie lett

Tizenötödik alkalommal szerveztek nemzetközi kutyakiállítást Topolyán. Idén rekordszámú, 726 ebet neveztek be. A legtöbb nevezés Magyarországról érkezett, emellett Európa szinte minden országából érkeztek fajkutyáikkal a tenyésztők és a tulajdonosok. Több mint 150 nemzetközileg elismert kutyafajta volt látható a vásártéren. Ebben az évben is jeles, nemzetközileg is ismert küllembírók osztályozták az egyedeket. A hazaiak mellett Magyarországról, Litvániából és Finnországból is érkeztek küllembírók.

A CACIB már a tizenötödik volt a sorban, de korábban, a múlt század 80-as éveitől kezdve is tartottak Topolyán kutyakiállításokat. Az ezredforduló előtt is már évtizedeken keresztül sikeres, nagy érdeklődés mellett zajló országos kiállításokat szerveztek. Tavaly a járványhelyzet miatt le kellett mondani a rendezvény megtartását, idén viszont nagy érdeklődés övezte, rekordot döntött a nevezők száma. A kategóriák győztesei a serlegek mellett a szponzorok ajándékait is átvehették.

A topolyai kutyakiállítás abszolút győztesei

A topolyai kutyakiállítás abszolút győztesei

A kiállítás abszolút győztese egy border collie lett, Bányi Kristóf magyarországi felvezető büszkesége. A kutya neve Merrinda Hollywood Heart Throb, tulajdonosa az ausztrál Lyn F. Allshorn. Második lett abszolút kategóriában egy fehér óriás uszkár, a neve: Tomeda From A Distance, tulajdonosa a berlini Nicole Jonas. Harmadik egy vörös ír szetter lett. Az eb neve: Almoneira Irish Love In Sligo, tulajdonosa a budapesti Radvánszky Katalin.
Dr. Al Daghistani Mahmoud Masoud, a Szerbiai Kinológiai Szövetség elnöke is jelen volt a rendezvényen, aki elismerően szólt a topolyai szervezők munkájáról.