2024. március 29., péntek

Önzetlenség és sikerek

A szenttamási városnapi ünnepség keretében több személy részesült elismerésben

Koszorúzással, utcai futóversennyel, az önkormányzat díszpolgára cím és a köszönőlevelek átadásával emlékeztek meg tegnap a szenttamásiak a város napjáról. A második világháborúban elesettek emlékére a Szabadság téren lévő emlékműnél az önkormányzat, a Harcosok Szövetségének szervezete, a Hrabri borci Háborús Veteránok Egyesülete, a Katonai Hadirokkantak szenttamási szervezete és a pártok képviselői koszorúztak.

A községi képvislő-testület ünnepi ülésén a helyi képviselők és a tartományi kormány képviselői mellett helyi intézmények és vállalatok képviselőit is meghívták és kiosztották a szenttamási önkormányzat díszpolgára címet és a köszönőleveleket. Az ünnepi ülésen Radivoj Debeljački polgármester szólt a jelenlévőkhöz.

− Nem szabad elfelejteni a történelmi tényeket, a legnagyobb gaztetteket, amelyeket az emberiség ellen elkövettek. Mai üzenetünkkel újra hozzájárulunk ezen emlékek továbbadásához, és ahhoz, hogy a fasizmus egyetlen formája se jelenjen meg többé. Emlékeznünk kell azokra, akik életüket adták azért, hogy ma mindannyian szabadon élhessünk – emelte ki a polgármester. Emlékeztetett arra, hogy az Októberi Díjat október 19-e, a város 1944-es felszabadulásának alkalmából ítélik oda azoknak, akik legtöbbet tettek városunk politikai, gazdasági, kulturális fellendítéséért, és olyan személyek vagy szervezetek kaphatják, akik/amelyek Szenttamás területén tevékenykednek, vagy olyanok, amelyek a község területén vannak bejegyezve.

Szenttamás község díszpolgára címet az idén Živorad Đurić, a Légy humánus humanitárius szervezet elnöke kapta, aki nyugdíjas rendőrként költözött Szenttamásra. A helyiek Žića Maradonája több alkalommal is segített a rászorulókon. Önzetlenül segít, kezdeményezi és szervezi a különböző gyűjtési és adományozási akciókat. Szenttamáson az elmúlt időszakban minden általa kezdeményezett, főleg a fiatalokat, az árva és a fogyatékkal élő gyermekeket támogató akció sikeresen zárult.

A példamutató eredményekért, a munkában elért sikerek elismeréséért, a vállalkozásokért, humánus tettekért, a kimutatott bátorságért, valamint az emberélet és az anyagi javak megmentéséért hozott áldozatért köszönőlevelet kapott Kiss Éva szenttamási nyugalmazott könyvtáros, Biserka Veselinović, a Szociális Központ volt igazgatója, Slobodan Čobanov mezőgazdasági termelő, Veljko Golub, Kupcó Robertina, Milan Matić és Galina Jovića, a Szerbia Európa Ritmusában vetélkedő idei győztesei, a szenttamási Nyugdíjasok Egyesülete az eddig elért eredményekért, valamint a Ruka spasa – Savka Lazić Egyesület az eddig kifejtett humanitárius munkáért.