2024. április 25., csütörtök

Orvosi tanácsra lemondta észak-írországi látogatását a brit uralkodó.

A Buckingham-palota szerdai tájékoztatása szerint II. Erzsébet királynő ,,vonakodva ugyan", de eleget tesz orvosai kérésének, és a következő néhány napot pihenéssel tölti.

A királynő londoni rezidenciájának szóvivője nem részletezte, hogy az orvosok miért tanácsolták a 95 esztendős uralkodónak a látogatás lemondását és a pihenést, de egybehangzó brit médiaértesülések szerint a fejlemény nincs összefüggésben a koronavírus-járvánnyal.

A palota illetékese hangsúlyozta, hogy II. Erzsébet királynő jó hangulatban van, de csalódottan vette tudomásul, hogy nem tud elutazni Észak-Írországba, ahol szerdán és csütörtökön számos eseményen vett volna részt.

A szóvivő szerint az uralkodó egy későbbi időpontban pótolni kívánja a most elmaradt látogatást.

Általános feltűnést keltett, hogy a múlt héten, a brit fegyveres erők veteránjairól gondoskodó jótékonysági szervezet, a Royal British Legion létrehozásának centenáriumi rendezvényén bottal a kezében jelent meg a londoni Westminster-apátságban.

A királynő legutóbb 2004-ben, egy térdműtét után használt sétabotot, de a nyilvánosság előtt most jelent meg első ízben bottal a kezében úgy, hogy ennek előzményeként nem esett át bejelentett orvosi beavatkozáson.