2024. március 29., péntek

Hogyan működik a Covid-igazolvány ott, ahol már bevezették?

A koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében sok ország védettségi igazolványt vezetett be intézkedésként, ami az éttermekbe, színházakba, mozikba, sportcsarnokokba és más nyilvános helyekre való belépéskor szükséges.

Franciaországban július 21-én általánossá vált az igazolvány. A felsorolt ​​helyeken kívül a beltéri és kültéri kávézókban való tartózkodáshoz, állatkertekbe, könyvtárakba, színházakba, mozikba, éjszakai klubokba és kaszinókba való belépéskor is szükséges.

Görögország a közelmúltban intézkedéseket vezetett be a járvány leküzdése céljából, amelyek a jövő év március végéig tartanak. Ezek lehetővé teszik a mozik, színházak, múzeumok és edzőtermek látogatását. Az oltatlan lakosság hetente kétszer elvégezheti a tesztet, amiért heti 20 eurót fizetnek. Kivételt képeznek az egyetemi hallgatók, akiknek a tesztelés ingyenes. Horvátországban az említett dokumentum nélkül nem lehet koncertekre, szabadtéri klubokba, sportrendezvényekre látogatni. Ugyanez érvényes Montenegróban és Észak-Macedóniában is.