2024. április 19., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Felújítják a vajdasági kórházakat

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke hétfőn Horgoson új nagyberuházást jelentett be Vajdaság egészségügyére vonatkozóan, a köztársaság többek között 40 millió eurót fordít a szabadkai kórház felújítására. Igor Mirović tartományi kormányfő elmondása szerint a vajdasági egészségügyi ellátás javítása része Vučić elnök következő öt évre szóló konkrét tervének, amelynek alapján a szerb kormány jelentős összegeket fektet a vajdasági kórházakba.

– Felelősséget vállalunk országunk minden részéért. Ma az egészségügyi ellátás központi prioritás, ezt már megmutattuk a Vajdasági Klinikai Központba, illetve a mišeluki Covid-kórházba történő befektetéssel. Egy hónappal ezelőtt megkezdődtek a nagykikindai kórház felújítási munkálatai, hamarosan pedig a szabadkai kórházban is megkezdődnek az újjáalakítások – mondta Mirović, majd kiemelte, hogy Szerbia államfőjének politikája mögött konkrét intézkedések vannak.

Hozzátette, hogy az előkészítés alatt álló szabadkai kórház újjáépítése Szerbia és minden polgára sikerének jelképe lesz.