2024. április 18., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Kloppék kellemetlen vendégségben

Az eddigi legnagyobb kihívás elé néz a Bajnokok Ligájában a Liverpool együttese, amely a B csoport harmadik fordulójának keretében ma este (21 óra) a madridi Atlético gyepén lép pályára. Az első két körben hat pontot bezsebelő Mersey-partiak kétségkívül nagyobb ellenállásba fognak futni, mint például hétvégi bajnokijukon, amikor Firmino mesterhármasával vezetve egy ötöst vágtak a Watfordnak.

Jürgen Klopp legénységének ugyanakkor a másfél évvel ezelőtti történésekért is vissza illene vágnia, hiszen akkor a BL nyolcaddöntőjében egy emlékezetes ráadásban Diego Simeone acélos fiai kétgólos hátrányból álltak fel, és a 3:2-es fordításnak köszönhetően korán kiejtették az angolokat a sorozatból. A csoport másik meccsén a Milan az életéért küzd majd a Porto vendégeként.

A Rossonerihez hasonló helyzetben van az A jelű kvartettben a Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkel felálló Leipzig, amely szerzett pont nélkül a trófeára is esélyes PSG-hez utazik, míg a Manchester City Brugge-ben gyűjthet be viszonylag könnyű pontokat. A C csoportban két hatpontos és két, eddig nullázó gárda csap össze. Az Ajax és a dortmundi Borussia közül a győztes már félig-meddig a nyolcaddöntők felé pisloghat, míg a Beşiktaş és a Sporting meccsének vesztese jó eséllyel csak az Európa-ligát célozhatja meg a folytatásban. A D csoportban a Real Madridnak a kínos szituációkat elkerülendő, nyernie kellene a Sahtarnál, hiszen három hete a Bernabéuban kapott ki a tiraspoli Sherifftől. A moldovaiak ezúttal az Interrel csapnak össze, utóbbi fél egy ponttal áll, így nem engedhet meg magának akkora hibát, mint a Királyi Gárda az előző fordulóban.