2024. április 24., szerda
KABOL

Felújítják a kaboli töltést

A Vajdaság Vizei Közvállalat versenypályázatot írt, amelyre várják azoknak a vállalatoknak a jelentkezését, amelyek elvégzik majd a kaboli töltés rekonstrukciós munkálatait.

A versenypályázat lebonyolítása és a szerződések aláírása után a nyertes pályázóknak 45 napjuk lesz arra, hogy befejezzék a munkálatokat.
Egyelőre nem tudni, mennyibe kerülnek majd a Duna bal oldalán húzódó töltés felújítási munkálatai, mert a versenypályázati dokumentációban nem tüntették fel a rendelkezésre álló összeget. A városi közbeszerzési dokumentációból viszont kiderül, hogy a regionális vízrendszerek karbantartására, építésére és rekonstrukciós munkálataira 381,3 millió dinárt irányoztak elő.

Hamarosan a kaboliak is sétálhatnak majd a Duna melletti töltésen

Hamarosan a kaboliak is sétálhatnak majd a Duna melletti töltésen

A kaboli töltés felújításának a projektjét az istvánvölgyi (Hajdučica) Pro tim vállalat készítette, az előmunkálatok keretében megjelölték a töltés felújításra váró szakaszát (3751 méter). Az ezután következő munkálatok során erőgépekkel eltávolítják majd a felesleges mennyiségű földet, kiegyengetik a töltés gerincét, majd kaviccsal fedik be a szóban forgó részt. A következő fázis keretében előkészítik a terepet az aszfaltozásra, rendezik a töltés környékét, ezek a munkálatok összesen 15.754 négyzetméteren folynak majd – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

A Vajdaság Vizei Közvállalat versenypályázatára október 28-áig lehet jelentkezni, abban az esetben, ha sikeres lesz a tender, a győztes vállaltoknak 3 éves jótállást kell vállalniuk az elvégzett munkálatokért. Ha minden a tervek szerint alakul, a munkálatok decemberben elkezdődhetnek.