2024. március 29., péntek
BÁCSKOSSUTHFALVA

Portrizmus

Nagy érdeklődés övezte Hamar Richárd fotókiállításának megnyitóját

Nagy érdeklődés övezte a bácskossuthfalvi Hamar Richárd első, Portrizmus elnevezésű fotókiállításának megnyitóját, ugyanis több mint ötven érdeklődő látogatott el az eseményre, amelyre a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében került sor. A kiállítás megnyitóján Sörfőző Kornél topolyai fotós szakmai szemszögből méltatta a fiatal fotós munkásságát:

– Hamar Ricsi képeivel a Topolya részletekben lakozik című fotókiállítás zsűritagjaként találkoztam, abban az évben a zsűri egybehangzó értékelése alapján az első díjat meg is nyerte a munkája. Már akkor magasan kitűnt az a kép, ugyanis volt benne valamifajta élet, elgondolás és koncepció, és ez az idő folyamán csak ért és kristályosodott, mára egy életművé nőtte ki magát Ricsi munkássága. Valamiért Ricsi modelljei bele mernek nézni a kamerába. Ezek nem pózer képek, itt az alanyok, ahogyan a fotós is, szeretnék, hogy a kép közvetítsen valamit, ami számomra azt mutatja meg, hogy létezik valami interakció, konkrét elgondolás a fotós részéről. Véleményem szerint Richárdról mint fotósról a jövőben rengeteget fogunk még hallani. A kiállítás pedig nagyon színvonalas, ajánlom mindenkinek, hogy tekintse meg, hogy meglássák, mi is a képek lényege, mitől sugároznak annyira – mondta Sörfőző.

Német Klaudió, a PROKON-Topolya elnöke is dicsérő szavakkal nyitotta meg a kiállítást:
– Úgy gondolom, ez a kiállítás is azt bizonyítja, hogy a PROKON-Topolya tagjai nagyon tehetségesek, és ki tudnak bontakozni a szervezet keretein belül. Az ilyen jellegű programjainknak köszönhetően a fiatalok is megbizonyosodhatnak arról, hogy akik itthon vannak, vagy itthon maradnak, azok is ki tudnak teljesedni, látványos sikereket tudnak elérni a szakmájukban és a hobbijukban egyaránt.

Német Klaudió, Hamar Richárd és Sörfőző Kornél a megnyitón

Német Klaudió, Hamar Richárd és Sörfőző Kornél a megnyitón

Lapunknak Hamar Richárd elégedettségét fejezte első önálló kiállításával kapcsolatban:
– Számítottunk arra, hogy sokan el fognak jönni, már csak abból, ahányan visszajeleztek, hogy itt lesznek az eseményen, de ennek a számnak sikerült felülmúlnia a várakozásaimat is. Amikor felálltam a beszédemnél, és végignéztem a termen, egyszerűen a meghatódottságtól nem tudtam szóhoz jutni, mivel sokan eljöttek! Nagyon elégedett vagyok, és viszonylag sikerült zökkenőmentesen összehozni a kiállítást is. Nagyon sok köszönettel tartozunk Náray Évának, a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár igazgatónőjének, a PROKON-Topolyának és mindenkinek, aki segített megvalósítani ezt a kiállítást. Amennyiben a járványügyi helyzet is engedi, akkor igyekezni fogunk elvinni a kiállítást Bácskossuthfalvára is – nyilatkozta a fotós.
A kiállítás megnyitóját Szabó Helga gitárjátékával és énekével tette még ünnepélyesebbé. A fotókiállítás november 5-éig látogatható a topolyai könyvtár padlástermében.