2024. április 19., péntek

Norrie és Badosa meglepő diadalai

Az Indian Wells-i torna vasárnapi utolsó felvonása is megegyezett az előzőkkel, a váratlan döntősök meccsein is a kevésbé tapasztaltak vitték el a pálmát. A férfiaknál a brit Cameron Norrie, a nőknél a spanyol Paula Badosa győzött. Mindketten először nyertek e rangban, a kaliforniai sivatagban pedig hazáik első bajnokai lettek.

Norrie idei hatodik döntőjében a grúz Nikoloz Baszilasvili ellen második serlegét nyerte. Az első a mexikói Los Cabos 250-es tornáján született. Norrie ezzel a ranglistán, legsikeresebb britként, feltört a 15. helyre, míg az évzáró mestertornára vezető idei pontversenyben 10., és Casper Ruuddal és Hubert Hurkaczcsal vetélkedik a még megüresedett két helyért.

Paula Badosa fordulatokban gazdag meccsen két rövidítésben verte a torna kétszeres bajnokát, a fehérorosz Viktorija Azarenkát, amivel a ranglistán feltört a 11. helyre, mindössze 30 ponttal lemaradva a japán Naomi Oszaka mögött. Badosa szintén második serlegét nyerte, és jelenleg 8. az idei pontversenyben, vagyis Świątekkel, Muguruzával, Szakarival és Jabeurral vetélkedik a még megüresedett négy hely egyikéért.

A moszkvai női torna 1. fordulójában a táblára jutott Aleksandra Krunić a szintén selejtezős, Zadarban született, horvát származású amerikai Bernarda Perával, a ranglista 100. helyezettjével játszik, akitől három éve Kínában szoros meccsen kikapott.

INDIAN WELLS. – A férfitorna döntőjében: Baszilasvili–Norrie 3:6, 6:4, 6:1. Nők, döntő: Badosa–Azarenka 7:6, 2:6, 7:6.
TENERIFE. – A női torna selejtezőjének döntőjében: Sz. Vang–Bondár 6:1, 6:3, Minella–Gálfi 7:6, 5:7, 6:3.