2021. november 28., vasárnap

Több napot élt túl élelem és víz nélkül két fiatal az ausztrál pusztaságban

Jó állapotban élelem és víz nélkül élt túl több napot két fiatal a forró ausztrál pusztaságban, szerencsés megmenekülésüket a 40 fokos hőségben csodának nevezték az esetről hétfőn beszámoló hatóságok.

A 21 éves fiatalt és 14 éves társát kedden jelentették eltűntként, mivel a távoli Arlparra régióba tett hétvégi kirándulásukról nem tértek vissza az Északi Területen fekvő városukba, Hermannsburgba.

A sorsukkal kapcsolatos aggodalmat csak növelte, hogy az őket kereső mentőcsapatok nélkülük találták meg elakadt autójukat.

Nagyszabású keresőakció eredményeként végül mindkét fiút élve és aránylag jó állapotban megtalálták Arlparrától mintegy 50 kilométerre, a kamaszt pénteken egy erdőben, idősebb társát másnap. Az egymástól elszakadt fiatalok kiszáradásra panaszkodtak és arra, hogy a hosszú gyaloglás miatt fáj a lábuk, de amúgy nem volt különösebb egészségi problémájuk.

Az észak-ausztráliai pusztaságban (Outback) ezekben a napokban 40 fokot is elérő hőség uralkodik. A helyi rendőrfőnök szerint a fiatalok utoljára kedden ihattak valamit.