2021. november 28., vasárnap

Elhunyt Colin Powell, volt amerikai külügyminiszter

Colin Powell, az USA első afroamerikai származású egykori külügyminisztere 85 éves korában hunyt el - jelenti a CNN hírcsatorna.

A sajtóértesülések szerint Powell a koronavírus okozta szövődmények következtében halt meg. A családja által a Facebook közösségi oldalon közzétett bejegyzése is ezt erősíti meg.

Mint írták, Powell az új típusú koronavírus elleni védettséghez szükséges összes oltást megkapta, és a Maryland államban található Walter Reed katonai kórházban részesült kezelésben.

,,Colin L. Powell tábornok, volt amerikai külügyminiszter, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának volt elnöke ma reggel elhunyt a Covid-19 okozta szövődmények következtében. Minden, a védettséghez szükséges oltást megkapott. Szeretnénk megköszönni a Walter Reed Nemzeti Orvosi Központ egészségügyi személyzetének a gondoskodó kezelést!" - írta a Powell család.

,,Elvesztettünk egy rendkívüli és szerető férjet, apát, nagyapát és egy nagyszerű amerikait" - tették hozzá a közleményben.

A CNBC televízió információi szerint bár a politikust beoltották, de hematológiai rákbetegsége okán az immunrendszere nem tudott megbirkózni a fertőzéssel.

Az egykori amerikai külügyminiszter 1937. április 5-én született New Yorkban. Hivatásos katona volt, aki karrierje során résztvett a vietnámi háborúban, majd első afroamerikai származásúként az amerikai fegyveres erők egyesített vezérkari főnöke lett, majd később a külügyminiszteri posztot is betöltötte.